Türk Oyuncu ve Yönetmene Ödül

Madrid'de ilk defa düzenlenen Madrid Uluslararası Film Festivali'nde yönetmenliğini Flavia Casa'nın yaptığı "Marmara" adlı kısa metrajlı filmdeki rolüyle Berke Üzrek "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "Hicaz" filminin yönetmeni Erdal Rahmi Hanay ise "Jüri Onur Ödülü"ne layık görüldü.

Türk Oyuncu ve Yönetmene Ödül
Madrid'de 6-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen festivalin ödül töreni Cumartesi akşamı Madrid'deki yapılırken, toplam 32 ödül dağıtıldı.

Festivalde 'En İyi Film ' ödülünü Finlandiyalı Sami Malmberg'in yönetmenliğini yaptığı 'Mad Rush ' adlı film kazandı.

Tören sonrasında açıklama yapan Erdal Rahmi Hanay, 'Mutluyuz, sevinçliyiz. Ben kendimden çok Berke'nin ödül aldığına seviniyorum. Berke ile uzun metrajlı filmlerde de yarıştık ve inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde de başka festivallerde beraber olacağız. Çok güzel filmlerle, çok iyi oyuncularla ve yönetmenlerle burada yarışmak ve aralarından sıyrılıp ödül almak heyecan verici oldu ' dedi. Berke Üzrek de 'Buralara kadar geldik, bir de ödül aldık. Gözümüz arkada kalmadan Türkiye'ye döneceğiz ' derken, bu ödülün kariyeri için iyi bir başlangıç olduğuna inandığını ifade etti.

Yurtdışındaki festivallerde Türkiye'ye temsil ettiklerini belirten Üzrek, 'Bu tip festivaller bize yurtdışına açılma fırsatı veriyor. Böylesine önemli bir organizasyondan ödülle dönmek hem bizim adımıza hem de ülkemiz adına gurur verici ' şeklinde konuştu.

Madrid'deki ödül gecesine Marmara filminin oyuncularından Barış Yalçın da katıldı.