MHĞ Genel Başkanı Bahçeli Isparta'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 7 Başbakanlık ve bir Cumhurbaşkanlığı görevini temsil eden 8 kubbeli müzeyi gezdi.

MHĞ Genel Başkanı Bahçeli Isparta'da
Bahçeli, burayı gezen ilk parti lideri oldu. Bahçeli, Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi olan İslamköy beldesini ziyaret etti

Bahçeli, ziyaretinde ilk olarak geçtiğimiz ay kanserden yaşamını yitiren AK Partili Belediye Başkanı Lokman Gökmen’in baba evini ziyaret edip başsağlığı diledi. Bahçeli’yi, Lokman Gökmen’in babası Mustafa Gökmen ile ailesi karşıladı. Burada Bahçeli’ye ayran ikram edildi. Gökmen’in ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua edildi.

Bahçeli, taziye ziyaretinin ardından Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelmelerde bulundu. Bahçeli, müzeyi bir partinin genel başkanı olarak ziyaret eden ilk isim oldu. İlk olarak Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü müze haline getirilmiş olan evi ziyaret eden Bahçeli, burada Demirel’in çocukluk hayatını anlatan fotoğrafları ilgiyle izledi.

Demirel’in 7 kez Başbakanlık ve bir Cumhurbaşkanlığı görevini temsil eden 8 kubbeli müze ana binasını gezen Bahçeli, burada Müze Müdürü Osman Siviloğlun’ndan bilgi aldı.

Siviloğlu müzede Süleyman Demirel’e ait 45 bin kitap, yerli ve yabancı süreli yayın koleksiyonu, yurtiçi ve yurtdışında kendisine hediye edilen 8 bin eşyanın taranıp internet sitesine aktarıldığını, ancak internet sitesinin henüz faaliyete geçmediğini kaydetti.

126 bin fotoğraf albümü, 4 bin tablonun da tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Siviloğlu, “Sayın Demirel sahip olduğu tüm dokümanları saklamış korumuş. Toplam 6 milyon dokuman var. Burada bir kütür turizmi var” dedi.

Bahçeli, 6 milyon dokumanın siyasi tarihimiz için önemli olduğunu söyledi.

Bahçeli, özellikle Demirel’in fötr şapkalarını sordu. Demirel’in Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde, seçim mitinginde, fötr şapkasını almak isteyen vatandaşa vermediği o şapkanın müzede olup olmadığını sordu. Ancak o fötr şapkanın müzede olmadığı kendisine iletildi. Bahçeli gezi süresinde, yanındaki fotoğrafçısına da bu şekilde arşivlerini sıkı tutmasını tembihledi.

Bahçeli, müzedeki eşyaları gördüğünde zaman zaman da gülümsedi. Demirel’in sözlerin yer aldığı tabloları gören Bahçeli, Demirel’in karnesinin pekiyi ile dolu olmasının da mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gezinin sonunda müze özel defterini imzalayan Bahçeli, bu deftere, ‘Devleti ve milleti için verilen bir hizmeti zaman içinde izleme fırsatını gördüm.. Bürokrat Demirel, Genel Başkan Demirel, Başbakan Demirel, Cumhurbaşkanı Demirel. Her siyasetçi bu müzeyi görmeli. Birikim ve tecrübeyi görmeli. Bu müzenin oluşmasına karar veren ve gerçekleştirenleri tebrik ediyorum” diye yazdı.

Bahçeli son olarak bir gül bahçesini gezdi. Burada boynuna gülden kolye takılan Bahçeli, gül toplama yarışmasında dereceye giren kadınlarla fotoğraf çektirdi. Bahçeli kendisine eşlik edenlerle birlikte Isparta gülü topladı. Buradaki programının ardından parti ile binasına geçen Bahçeli, son olarak da Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen konser programına geçti .
Kaynak: İHA