Malatyalı İşadamları, Ticaret Köprüleri Kurdu

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD)'nin inşaat, mobilya ve ev tekstili sektörlerinde faaliyet gösteren işadamı üyeleri, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü 2012 organizasyonuna katıldı.

MAKİAD'dan yapılan açıklamada, CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya, 130 ülkeden bin 470 girişimcinin katıldığı belirtildi. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle gerçekleştirilen programın 3 gün sürdüğü aktarıldı.MAKİAD Yönetim Kurulu üyesi irfan Büker, organizasyon ile hem ticaret yapma hem de ülkeyi tanıtma fırsatı sunulduğunu belirtti.

Programa katılan işadamlarının yeni iş bağlantıları sağladığını kaydeden Büker, şunları söyledi: “İnanıyoruz ki, gelen misafirlerimiz bizleri daha yakından tanıyınca hem ticaretimiz artar hem de birlikteliğimiz. Zirvede gördük ki üye işadamlarımız ürettikleri mallarını yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyorlar. Birçok firmamız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı. Yurt dışından gelen bin 470 firmanın tamamının ithalatçı olması bu organizasyonunun Türkiye ve KOBİ'lerimiz için ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Bu ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum. Değişen ve gelişen dünya ekonomisinde Türkiye’nin hak ettiği yere bu tür organizasyonların katkı yapacağını inanıyorum.“