Kurtlar Sığla Ağaçlarını Kuruttu

Muğla’nın Dalaman ilçesineki sığla ağaçlarını saran kurtlar, ağaçların kurumasına neden oldu.

Kurtlar Sığla Ağaçlarını Kuruttu
Evlerin içine kadar girmeye başlayan kurtlar, mahalle sakinlerini rahatsız ediyor. Dalaman’da sığla ağaçlarının kurumasına neden olan kurtlardan kurtulmak isteyen vatandaşlar yetkililerden soruna çözüm bulmasını istiyor. Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, sorunun çözümü için mekanik mücadele çalışması yaptıklarını ifade etti.

Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar ise, “Bu sığla ormanları bizlerin milli hazinesi.Her yerde yetişmeyen ve bu bölgeye has olan sığla ağaçlarının korunması lazım.Bu kurtlar sığla ağaçlarını kurutmaya başladı.

Böyle giderse sığla ormanları yok olacak”dediler.

Sığla ağaçlarının kurtların zarar vermesi nedeni ile kurumaya başlamasından sonra Dalaman Kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vildan Dündar açıklamasında, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Dalaman Kaymakamlığı’na konu ile ilgili olarak dilekçe verdik. Bu kurtlar ile mücadele edilmesi gerekiyor. Gelişmeleri yakından takip ederek bu konunun bir an önce çözüme kavuşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, “Bu kurt çeşidi ile gerekli olarak mekanik mücadele yaptık. Kimyasal mücadelenin yasak olması işimizi zorlaştırıyor. Artık kurtlar kelebek olmaya başladı.

Bu kurtlar kelebek olduktan sonra uçup gidecekler. Ve sığla ağaçları yeniden yeşillenecek. Konu ile ilgili olarak hem Muğla’dan hem de Ankara’dan uzmanlar burada incelemede bulundu. Konu etraflıca araştırılıyor. Uzmanların bizlere söylediğine göre 10 sene bu kurtlar buralara bir daha gelmeyeceklermiş” dedi.

Kurtların evlere kadar girdiğinden dolayı vatandaşların rahatsız olduklarını ilettiğimiz Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, “Sadece evlere değil Orman İşletme Müdürlüğü Binası’nı bile kurtlar sardı.Ama biz elimizden geleni yaptık” dedi.

Kaynak: İHA