Hakkari’de Halaylı “Olimpik Gün Yürüyşü”

Spor Genel Müdürlüğü ve Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce yürütülen “Koşabiliyorken Koş projesi” kapsamında “Olimpik Gün Yürüyüşü” düzenlendi.

Hakkari’de Halaylı “Olimpik Gün Yürüyşü”
Sabah saatlerinde düzenlenen yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Şehir Stadından "Güçlü Yarınlar için olimpik gün yürüyüşü” ve “Koşabiliyorken koş sağlıklı yarınlar için haydi spora" yazılı pankartları eşliğinde başlayan yürüyüşe bir öğretmenin çaldığı Düzele adı verilen müzik aleti ayrı bir renk kattı. Şehir stadyumunda başlayan yürüyüş Pirodan mevkiine kadar devam etti tekrar şehir stadına dönüşüyle noktalandı. Şemdinli bölgesinde gelen halk oyunları gösterisi ve sporcular, öğretmen öğrencilerin çektiği halaylarla yürüyüş sona erdi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, “Koşabiliyorken Koş Projesi” kapsamında insanlara sporu tanıtmak, spor yapmak isteyenleri bir araya getirmek ve olimpizm felsefesini ve kültürünü yaygınlaştırmak için “Olimpik Gün Yürüyüşü” düzenlediklerini söyledi .
Kaynak: İHA