Genç: “Birlikte Güzel İşler Yapabiliriz”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, başarı için ortak aklın şart olduğunu ifade ederek, “Yaşadığımız şehir için, ülke için birlikte daha güzel işler yapabiliriz” dedi.

Genç: “Birlikte Güzel İşler Yapabiliriz”
Canik Kent Konseyi tarafından Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam paneller serisinin ikincisi Canik Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Rıza Aydın'ın konuşmacı olduğu “Sosyal İlişkilerde Empati ve Merhamet” konulu panele Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şenol Eren katıldı.

Canik ilçesinde yakaladıkları başarının halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, teşkilatlarla birlikte hareket etmeleri sonucu yakalandığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında Ortak Akıl geliyor. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Birbirimizi anlamalı, birbirimizin görüşlerine saygı duymalıyız. Örneğin bu şehir için herkes konuşabilmeli. Birlik olursak, beraber olursak bu şehir için, bu ülke için çok daha güzel işler yapabiliriz. Birbirimizi anlamamız bakımından empatiyi anlatan bu paneli çok önemsiyorum” dedi.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Rıza Aydın, katılımcılara “Sosyal İlişkilerde Empati ve Merhamet” konusunu anlattı. Aydın, empati ve merhametin dini boyutundan örnekler verirken, insanların birbirini anlamasının çok önemli olduğuna işaret etti. Panelin sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, katkılarından dolayı Prof. Dr. Ali Rıza Aydın'a hediye verdi .
Kaynak: İHA