Erzurum Lisesi'nden, 1967-1968 Mezunları Biraraya Geldi

Erzurum Lisesi'nden, 1967-1968 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenci, 45 yıl aradan sonra aynı sınıfta bir araya geldi.

Yakutiye ilçesinde bulunan, tarihi Erzurum Lisesi'nden 1967-1968 yıllarında eğitim gören 6 Fen-B sınıfından 40 öğrenci, mezun oldukları okulda buluşarak hasret giderdi.

Okul Müdürü Selami Güneş tarafından, okulda görev yapan eski öğretmenlerin fotoğrafları 40 yıl önce mezun olan öğrencilere gösterildi. Öğrenciler daha sonra eğitim gördükleri sınıfa giderek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Eski mezunlardan Coşkun Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce eğitim gördüğü sıralarda tekrar oturmanın kendisini heyecanlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

''Buraya yatılı eğitim görmek için gelmiştim. Çok güzel bir eğitim geçirdik. Erzurum Lisesi'ne hemen hemen her ilin, her ilçenin başarılı öğrencileri gelirdi. Sınıfta 55 kişi vardı ve sınıfımızın 55'i de üniversiteyi bitirdi. 5 yılda bir Erzurum'da buluşmaktan çok mutlu oluyoruz. Her yıl Ankara'da ve İstanbul'da toplantı yaparak bir araya geliyoruz ama Erzurum'da buluşmak ayrı bir duygu.''

Mezunlardan Cumhuri Alkan ise ''Bugün burada olmaktan gurur duyuyorum. Bu buluşmalar bize doping oluyor. Aynı okul ve sıralarda bir araya gelmek, bizi yıllar öncesine götürüyor'' dedi.

Eski mezunlar daha sonra okulun diğer bölümlerini gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Muharrem Aksakallı

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA