Boğa Güreşleri İlgi Gördü

Bursa'nın Keles ilçesinde düzenlenen Kocayayla Şenlikleri'ndeki boğa güreşleri, büyük ilgi gördü.

Boğa Güreşleri İlgi Gördü
Kocayayla, bu sefer boğa güreşlerine ev sahipliği yaptı. Artvin yöresinden gelen 8 boğa, yaylada güreş severlere hünerlerini gösterdi. Festival havasında geçen güreşlerde boğalar da sıcak havadan etkilendi. Bazı boğalar güreşmek yerine sadece alanda beklemeyi tercih ederken, bazı boğalar da kıyasıya kapıştı. Boğa güreşi sırasında bir boğanın seyircilere doğru yönelmesi herkesi korkuttu. Boğanın üzerine doğru geldiğini gören bazı vatandaşlar çığlık atarak kaçtı. Boğa, sahipleri tarafından sakinleştirmesi ile tekrar alana getirildi.

Güreşlerde bir boğa da alandan ayrılarak yola çıktı. Sahibinin arkasından koşarak yakaladığı boğa, daha sonra bir ağaca bağlanarak kontrol altına alındı

Organizasyon sahibi Mahir Gülseçkin, "Bu festivalde hemşerilerimiz ve Bursalılarla olmak çok güzel. Muğla’da aşı olan boğaların şehir dışına çıkışı yasak olması sebebiyle boğalar getirilemedi. Aydın'daki boğaların da getirilmemesi sebebiyle turnuva şeklinde yapılması planlanan güreşler, gösteri havasında gerçekleşti.

Bu sene Kocayayla'da ilk defa boğa güreşlerinin düzenlendiğini belirten Gülseçkin, bu organizasyonu her sene yapmayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA