Arhavi Devlet Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Artvin'in Arhavi ilçesine yaptırılacak olan 40 yataklı devlet hastanesinin temeli törenle atıldı.

İlçenin Musazade Mahallesi'nde, Toplu Konut İdaresi tarafından yüklenici firmaya yaptırılacak olan devlet hastanesinin temel atma törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekilli İsrafil Kışla, Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Küçükoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili İsrafil Kışla, buradaki konuşmasında, eğitim, sağlık ve ulaştırma gibi alanlarda Artvin'in son derece ciddi yatırımlar aldığını söyledi.

Halkın desteğiyle oluşan siyasi istikrar nedeniyle ülkede yaşanan ekonomik kalkınma ile bu güzel günlerin yaşandığını ifade eden Kışla, ''Avrupa ülkeleri ekonomik krizle boğuşurken bizler yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Buda ekonomik istikrar sonucunda gerçekleşebilmekte'' şeklinde konuştu.

Vali Kalkan da 1982 yılında hizmete girmiş mevcut hastane fiziki şartları itibariyle yetersiz kaldığını ifade ederek, ''Bu hastane Arhavili yüklenici bir firma tarafında gerçekleştirilecek. Ben inanıyorum ki bu firma bunu ticari olarak görmeyecek memleketine hizmet kaygısıyla bu eseri gerçekleştirecek'' dedi.

Hastanenin, 6 milyon 300 bin liraya mal olacağını anlatan Kalkan, hastaneyi Ekim 2013'te hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından hastanenin temeli atıldı. Temel atma töreni kurban kesimiyle sona erdi .
Kaynak: AA