ADASO’dan İş Dünyasına 60 Girişimci Daha
Adana Sanayi Odası (ADASO) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursunu bitiren 60 girişimciye daha sertifikaları törenle verildi.

Sertifika töreninde konuşan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, KOSGEB desteğiyle dört kurs düzenlendiğini ve kursları başarıyla bitiren toplam 120 kursiyerin iş dünyasına hazırlandığını bildirdi. Adana’daki girişimci potansiyelinin sevindirici düzeyde olduğunu vurgulayan Sürenkök, “ADASO olarak girişimcilik potansiyelinin değerlendirilmesi ve iş dünyasına kazandırılması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Girişimci adaylarına desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.
Türkiye'de her yıl istihdam ortamına 750 bin kişinin katıldığını, Avrupa ülkelerinde 49 olan yaş ortalamasının Türkiye’de 28 olduğunu ifade eden Sürenkök, “Genç nüfus önemli bir avantaj ama bu nüfusa iş bulunabilmesi için girişimci sayısı mutlaka artırılmalıdır” diye konuştu.
İş dünyasına kazandırılan girişimcilerin işyerlerini, firmalarını kurmasından son derece mutluluk duyduklarını belirten Sürenkök, “Gelecekte her birinizi iş dünyasının büyük sanayicileri ve işletme sahipleri olarak görmeyi istiyoruz” dedi ve iş yaşamlarında başarılar diledi.
Törende daha sonra, girişimcilik eğitimi testine katılarak iş fikirlerini sunan ve 60 saatlik uygulamalı ders ve atölye çalışmalarında başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları verildi .
