Olcar’dan Hizmet Sektörüne Çağrı

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, 3. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi’nin Mersin için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Kentimiz aktörleri sunulan ikili görüşme ve network fırsatını kaçırmamalı” dedi.

Olcar’dan Hizmet Sektörüne Çağrı
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) işbirliğinde önümüzdeki hafta düzenlenecek 3. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi’ne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Numan Olcar, kongrenin Mersin için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Mersin’in bu konuda oldukça sistemli ilerlediğine işaret eden Olcar, “2008 yılında Mersin bu Kongre’ye katılımcı olarak gitmişti, şimdi ev sahipliği yapıyoruz. Daha 2 ay önce, Seatrade Miami’de Mersin’in kruvaziyer gemileri için ne gibi imkanlar sunduğunu sektörün devlerine anlatmaya çalışırken, şimdi devleri Mersin’de ağırlayarak birebir tanıtma imkanı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Mersin’in tanıtımı için kullandıkları “tek bir liman, onlarca alternatif” sloganının gerek tur şirketleri gerekse de kruvaziyer firmaları tarafından oldukça ilgi gördüğünü de ifade eden Olcar, Mersin Limanı’na yanaşan bir kruvaziyer gemisi yolcularının, kent merkezinden başlamak üzere yarım saat, 1 saat ve 2 saatlik mesafelerde gezebileceği onlarca alternatif olduğuna dikkat çekti. Mersin Turizm Platformu olarak, kruvaziyer yolcuları için pratik bir rehber hazırlayarak, bu rotaların hepsini daha gemilerinden inmeden inceleme ve karar verme fırsatı sunacaklarını aktaran Olcar, MTSO, MDTO ve Mersin Turizm Platformu’nun ortak çabası ile Costa ve MSC firmalarının destinasyon rotalarını belirleyen sorumluların Mersin’e gelerek kongrede sunum yapacakları bilgisini verdi. Sektör temsilcilerine çağrı yapan Olcar, şöyle devam etti: “Kongre’ye kayıt yaptırmamış turizm sektörü temsilcileri varsa, vakit kaybetmeden Kongre Koordinatörlüğü ile temasa geçmelerini öneririm. MSC ve Costa yetkilileri destinasyon olarak seçecekleri kentten beklentilerini bizlerle paylaşacaklar. Bunlar sadece teknik detayları içermiyor, dolayısıyla sadece liman yetkililerini ilgilendirmiyor. Bu beklentiler turizm sektörü temsilcilerinden çok daha büyük bir kitleyi, hizmet sektöründe faaliyet gösteren herkesi yakından ilgilendiriyor. Her birimiz kruvaziyer şirketlerinin Mersin’den beklentilerini iyi analiz edebilmeliyiz ki, bu beklentilere karşılık verebilecek nitelikte, hizmet standartlarımızı yükseltebilelim.” Kongre’nin Mersin’de gerçekleştirilen ve üst düzey katılım sağlanan nadir etkinliklerden biri olduğunu vurgulayan Olcar, “Kentimiz aktörleri sunulan ikili görüşme ve network fırsatını kaçırmamalı” ifadesini kullandı.

Numan Olcar, kentin bundan sonraki hedefinin, Eylül ayında Marsilya’da düzenlenecek Seatrade Marsilaya Fuarı’na katılmak ve Seatrade Türk Kruvaziyer Forumu’na ev sahipliği yapmak olması gerektiğinin de altını çizdi .
Kaynak: İHA