Mangala'yı Sokakta Tanıtıyorlar

Denizli'de bir grup lise öğrencisi, unutulmaya yüz tutan, geçmişi Göktürklere kadar dayanan ''Mangala'' oyununa dikkati çekmek için ''Okeyi, kağıdı bırak, Mangala'ya koş'' sloganıyla sokaklarda Mangala'yı tanıtıyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2009 yılında ''Türk zeka ve strateji oyunu'' olarak tescil edilen ''Mangala''yı kahvehaneler, çay bahçelerinde hakim kılmak isteyen lise öğrencileri, oyunun 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanacağı görüşünde.

Delikliçınar Meydanı'nda stant açıp yoldan geçen vatandaşlara oyunu öğretmeye çalışan lise öğrencileri, Hunlar ve Göktürkler döneminde oynandığına dair belgelerin bulunduğu Mangala'nın unutulmamasını istiyor.

Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sibel Toka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mangala'nın tarih boyunca kumar amaçlı olarak oynanmayan, okey, kağıt gibi oyunlardan daha zevkli oyun olduğunu belirtti.

Toka, ''Yaşlı, genç, ihtiyar, kadın, erkek herkesin ufkunu açacağını düşündüğümüz bu oyunun yaygınlaşması için bir seferberlik başlattık. Sokaklarda, kahvehanelerde bu oyunu herkese anlatacağız'' dedi.

Kaynak: AA