Malatya'nın Tarih ve Turizmi Tanıtılacak

Malatya'nın tarih ve turizminin televizyon programında tanıtılacağı bildirildi.

Malatya İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı İzmir Müdürlüğü tarafından çekimleri yapılan ve TRT belgesel kanalında yayınlanan “Haydi Meydana“ adlı programın çekimleri 2 Haziran 2012 günü Kapalı Çarşı üzerinde İnönü Meydanı’nda yapılacak” ifadelerini kullandı.

“Yapımcılığını Erhan Taşdemir, yönetmenliğini Metin Aydın, sunuculuklarını Hakan Urganç ve Didem Tolunay'ın yaptığı program saat 10.30-12.00 arası canlı yayınlanacak. Program Teledünya 187, Digitürk 90 ve D Smart 129. Kanal ile Türksat 2A uydusu üzerinden izlenebilecek” diyen Cengiz, açıklamasını şöyle tamamladı.

“TRT tarafından hazırlanan ve canlı yayınlanacak olan bu programı Malatya'mızı tanıtmada bir fırsat olarak görüyoruz. Canlı yayınlanan program süresince Eski Malatya'da, yani Battalgazi ilçemizde, bulunan tarihi eserlerin yanı sıra, Malatya'nın kültür ve turizm değerleri, yöresel el sanatları, ürünler, yemekler tanıtılacak, yöresel kıyafetlerden oluşan defile sergilenecek. Programda Malatya türküleri ve halk oyunları gösterisi de yapılacak.”
Kaynak: İHA