Lapseki'de ''fetih Haftası'' Kutlaması

Lapseki 25 Eylül İlköğretim Okulu, ''Fetih Haftası'' dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Okul müdürü Fatih Mehmet Sever, Çardak beldesindeki tarihi handa düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ''Metehan'ın, Osman Bey'in ataları, hiçbir katliam yapmadan 4 kıta, 7 denize hakim olmuş, gemileri karadan götürmüştür. İstanbul'u fethederek, Türk İslam ili yapan Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunlarıyız'' dedi.

''Biz 600 yıl boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapan Osmanlı'nın torunlarıyız'' diyen Sever, ''Biz on bin yıllık tarihi boyunca sadece 50 yıl esaret altında yaşamış, bu 50 yılın içinde de 250 defa bağımsızlık için ayaklanmış bir milletin fertleriyiz. Biz Çanakkale'de, yokluk içinde yedi düvele kafa tutmuş; top, tüfeğe karşı iman dolu göğsü ile savaşıp zafer kazanan bir milletin ferdiyiz. Bizim tarihimizi öğrenmek bizden sonraki nesillere öğretmek gibi bir görevimiz bir sorumluluğumuz var. Bunu yapmaya mecburuz'' diye konuştu.

Daha sonra 25 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri, ''Mehmed'in dönüşü'' adlı oyunu sahneledi.

Programa, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, Şube Müdürü Hakkı Biçer, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Engin Gür, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman ve veliler katıldı.

Kaynak: AA