Girişimcilik Eğitimini Tamamlayan Eski Hükümlülere Sertifika

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurumu Başkanlığı'nca Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve ABİGEM ile ortaklaşa hazırlanan uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 17 eski hükümlüye sertifikaları verildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Köleoğlu, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Vali Kızılcık, törende yaptığı konuşmada, suça karışan bireyin ceza infaz kurumlarında cezalandırılmasından ziyade, rehabilitasyonun da dışında sosyalleştirilmesi ve topluma tekrar kazandırılması için gerekli çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Suça karışan vatandaşlarımızın tekrar topluma kazandırılması için hazırlanan bu tür projeleri son derece önemli buluyorum. Suça karışan insanlar için 'nasılsa suçlu, sonuna kadar cezalandırılmalı' demek insancıl değildir. Bu manadaki projelere daha çok eğilmemiz ve daha çok enerji sarf etmemiz gerekmekte, hepimize de görev düşmektedir. Suça karışan insanların topluma yeniden kazandırılması anlamında uygulanan bu projenin de başarıyla sonuçlanması memnuniyet vericidir'' dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul ise Koruma Kurulu Başkanlığı'nın oluşan suçtan dolayı mağdurları, suça karışan çocukları ve büyüklerin karşılaştıkları problemleri çözmek için çalıştığını ifade ederek, ''Bu sistem Türkiye'de 2005 yılında faaliyete geçti. Sistem daha çok yeni ve daha çok alacağımız mesafe var. Uygulamaya koyduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu gibi projelerle toplumumuzun suçtan en az zararı görmesini hedefliyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA