Yağmur Duası Bitti, Yağmur Başladı

Ekinleri ektikten sonra yağmur duasına çıkan Nevşehir merkeze bağlı Alacaşar köyü çiftçileri, ellerini semaya açarak, ürünleri için rahmet diledi.

Yağmur Duası Bitti, Yağmur Başladı
Çiftçiler duayı tamamladıktan hemen sonra, sağanak yağmura tutuldu. Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk; eğer ayrılığa düşmez, kin, nefret, haset ve fesada hayatta yer verilmezse, iyi halin devam ettirilmesi halinde, Allah’ın da rahmetinin devam ettireceğini söyledi.

Nevşehir merkeze bağlı Alacaşar köyünde düzenlenen yağmur duası, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, çevre ilçelerden belediye başkanları, Alacaşar Köyü Muhtarı Tahir Aslan, din görevlileri, duaya katılmak için İstanbul’dan gelen 45 Alacaşarlı ve civar köylerden yaklaşık 3 bin 400 kişinin katılımıyla yapıldı. Saat 09.00'da başlayan programda, Alacaşar köyü ve çevre köylerde görev yapan din görevlileri ve köy halkı tarafından onlarca hatm-i şerif okundu. Daha sonra emekli İmam-Hatip Mehmet Yazgı yağmur duası hakkında bilgi verirken, Hacıbektaş İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz ihlâs ve samimiyetten bahsetti. İl Müftüsü Yakup Öztürk ise konuşmasında şunları ifade etti: “Yağmur duasına çıktık, yağmur duadan önce vadileri, tarlaları sulamış. Demek ki kavli duadan önce fili duanızı iyi yapmışsınız ve Allah da onu kabul etmiş. Şükürler olsun. Rabbim hayırlısıyla daim eylesin. Fiili duanız şu anda birlik, beraberlik, kardeşlik, kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşma olarak karşımızda duruyor. Eğer böyle devam ederseniz, eğer ayrılığa düşmez, kin, nefret, haset ve fesada hayatınızda yer vermezseniz bu iyi halinizi devam ettirirseniz, Allah rahmetini devam ettirir. Zira Kur’an da “Eğer şükrederseniz elbette size (nimetimi) artırırım” (İbrahim Suresi Ayet 7) buyurulmaktadır. Dilimizle Allah’a şükrederken, halimizle O’nun rahmetini celbedecek ameller içinde bulunmalıyız. İyi halimizi korumalı ve devam ettirmeliyiz. Aksi halde biz kendimizi ve iyi halimizi bozarsak Allah da nimetini çekip alabilir ve o zaman kuraklıklar, kıtlık ve yokluklar gelebilir maazallah. Zira Cenab-ı Allah, Kur’an-ı Azimüşşan'da “Şüphesiz ki Allah bir kavme verdiği nimeti onlar nefislerindekini ( İnanç, ibadet ve ahlaklarını) değiştirmedikçe değiştirmez” (Rad Suresi Ayet 11) buyurmaktadır. Dileriz ki bu merasim, Allah’ın sayısız nimetlerine, hususen yağmur yağdırma nimetine şükür ifadesi olsun. Birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimizin devamına, bolluk ve berekete vesile olsun. Bu organizeyi hazırlayan emeği geçen, hizmet eden ve davete icabet edenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel alışkanlıkların devamını diliyorum.”

Din görevlileri, köy halkı ve çevre köylüler tarafından okunan yüzlerce Hatm-i Şerif, Yasin-i Şerif, Salâvat, Kelime-i Tevhidin duası ve “Yağmur ve Şükür Duası” için eller semaya açıldı. Bereketli bir yılın geçirilmesi için Emekli İmam-Hatip Mehmet Yazgı dua yaparken, vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Dua sonrası İlköğretim Okulu bahçesinde öğle namazı kılındı. Namaz sonrası yemeklerin yenilmesinin ardından yağmaya başlayan yağmurla birlikte 7’den 70’e erkek ve kadınların katıldığı köy halkı bir araya gelip, helalleşerek ayrıldı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen yağmur duasında 2 büyükbaş hayvan kurban edilirken, öğle yemeği için 700 kilogram et, 150 kilogram pirinçten oluşan etli pilav, 250 kilogram yatlı, 4 bin adet ayran, 4 bin adet ekmek ve 4 bin adet su ikram edildi. İlki gerçekleştirilen yağmur duası için düzenlenen programda konuşan Alacaşar Köyü Muhtarı Tahir Aslan, “Bu yıl yağmurların gecikmesi ile köy halkı ile birlikte aldığımız kararla yağmur duasını yapmaya karar verdik. Allah’a şükür yağmurlar birkaç gündür yağmaya devam ediyor. Biz de 'programımızı ertelemeyelim, şükür duası yapalım' dedik. Katılımlarından dolayı köy halkına ve il müftümüz Yakup Öztürk hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Duayı tamamladıktan sonra sağanak yağmura tutulan çiftçiler büyük sevinç yaşadı .