Muğla'da Açık Öğretim Liselilere Diploma

Açık Öğretim Lisesinin 20. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde 16 ilde Açık Öğretil Lisesi’nden mezun olan öğrenciler için ilk defa tören düzenlendi.

Muğla'da Açık Öğretim Liselilere Diploma
Muğla’da Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İş-Kur Müdürü İlyas Sarıyerli, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan ve Açık Öğretim Ankara Büro Müdürü Osman Özdemir katıldı.

Törende konuşan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Eğer eğitim sadece okullarda olsaydı, okullardan mezun olanların tamamı iş dünyasına girerdi. Ama toplumun belli bir kesimini incelediğiniz zaman, belirli bir noktaya kadar örgün eğitimde devam etmiş ve ondan sonra da yine de eğitimini, ilgisini ve becerisini farklı öğrenme kaynaklarından veya bilgi kaynaklarından kendini geliştirmiş birçok insan görüyorum. Kişi sorumluluk sahibi ise, ailesine, çevresine vefa borcunu ödemek istiyorsa ki sizler inandınız ve inat ettiniz, bu diplomalar size az bile” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla’da Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olan 51 erkek ve 61 bayan olmak üzere toplam 112 mezunun diplomaları törenle verildi.

Kaynak: İHA