KİAD, Amerika Birleşik Devletlerine Çıkarma Yaptı

Kilisli İşadamları Derneği (KİAD), Amerika Birleşik Devletleri'ne iş gezisi düzenledi.

Dernek adına Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Metin Şentiryaki, 24 Nisan'da başlayan gezinin ABD'nin üç eyaletini (Chicago, New York ve Texas-Houston) kapsadığını belirterek, "Gezide ticari iş görüşmelerinin yanında turistik gezilerde oldu. Programımıza Kilis'ten 12 kişi katıldı.

İlk olarak Chicago eyaletine indik. Dünyanın en büyük göllerinden biri olan Michigan gölü sahillerine kurulmuş olan Chicago görülmeye değer bir şehir olarak karşımıza çıktı. Havaalanında bizi Chicago Türk-Amerikan İşadamları DerneğiGenel Sekreteri Osman Aydaş karşıladı. İlk gün dinlendikten sonra ikinci gün ilk olarak Chicago Türk Ticaret Ateşesi Sevtap Akgüloğlu'ndan Amerika ile hangi dallarda nasıl ticaret yapılacağı hususunda seminer aldık. Özellikle ticaret yapmadan önce iyi bir avukat nezaretinde sözleşme yapılması gerekiyor" dedi.

Daha sonra ikili iş görüşmelerinin yapıldığını belirten Şentiryaki, "Chicago'nun en yüksek binalarından birinin 28. katında bulunan Niagara Diyalog Vakfı'nı ziyaret ettik. Buradaki insanların, 'Müslüman eşittir terörist olmadığını' yaşayarak, anlatarak ve Türkiye' ye getirip göstererek anlattıklarını, Müslümanların ve Türkiye'nin imajına yeni bir nefes yeni bir soluk kattıklarına şahit olduk. Chicago'da gezilerde bulunduktan sonra Houston'a geçtik. Burada bizi Houston-Türk Amerikan İşadamları DerneğiGenel Sekreteri Celil Yaka karşıladı. Houston'da birtakım iş görüşmeleri yapıldıktan sonra turistik gezilere başlamadan önce Houston'daki İstanbul Kültür Merkezini ziyaret ettik. Oradaki insanların adeta Amerika'da minik bir İstanbul kurduklarını gördük. İnanamayacaksınız belki ama Amerika'da Türklerin hazırladığı çok güzel bir kutlu doğum programına katıldık. Türk Kolej ve Üniversitelerini ziyaret ettik, fedakar insanların neler yapabileceklerine şahit olduk. Yemyeşil bir eyalet olan Houston çok geniş bircoğrafyaya yayılmış ve insanlar yeşil ile iç içe yaşıyorlar. Burada yeşillikler arasında kısa bir yolculuktan sonra NASA Uzay Araştırmaları Merkezini gezdik. Küçük alışverişlerden sonra New York'a geçtik burada birkaç üyemiz iş görüşmeleri yaptı. Daha sonra New York'un Manhattan, Gotham, Empire State, Times Meydanı, Özgürlük Anıtı ve Beşinci Cadde gibi bir çok yeri gezdik. Çok güzel bir gezi oldu ve önemli bağlantılar kurduk. Amerika'ya en kısa sürede bir iş gezisi daha planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA