Kadirli'de Trafik Haftası Etkinliği

Kadirli'de, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü tarafından Kadirli İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Necip Çakmak, konuşmasında, eğitimcilerden en çok isteğinin, öğrencileri trafik konusunda iyi eğitmeleri olduğunu belirtti.

Trafik kazalarında verilen kayıpların, savaşlardan verilen kayıplardan fazla olduğuna işaret eden Çakmak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Eğitimcilerimizden isteğim, çocuklarımızı trafik konusunda iyi eğitsinler. Trafik kurallarına biz uyarsak, çocuklarımız da uyar. Öğrencilerimizden isteğim ise yolculuk esnasında büyüklerini uyarsınlar. , Yapılan çalışmalar ve verilen eğitimler sayesinde trafik kazalarının önüne geçilmesini temenni ediyorum.''

İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü'nün konuşmasının ardından etkinlik öğrencilerin şiir okuması, skeç ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Hafta nedeniyle okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerle birlikte, yılın trafik polisi, jandarması, şoförü ve öğrencisi seçilenlere plaket ve belgeleri verildi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, şube müdürleri, bazı daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve okul müdürleri ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA