Hayat Arkadaşlıkları Kalplerinde De Sürdü
Mersin’in Tarsus ilçesindeki Emine Öz'ün kalp ameliyatı olacağı gece eşi Hüdaverdi Öz de kalp krizi geçirince 32 yıldır evli olan çift aynı gün 4'lü by-pass oldu.

Emine Öz operasyon için hazırlanırken , gece saat 03 . 30 sıralarında eşi Hüdaverdi Öz ( 57 ) evinde rahatsızlandı . Sırtında ve göğsünde ağrılar başlayan Hüdaverdi Öz , eşinin tedavi gördüğü özel hastaneye getirildi .
Burada müdahalenin yapılmasının ardından Hüdaverdi Öz’e , sabah kardiyoloji uzmanına muayene olması gerektiği söylendi
Sabahleyin eşinin ameliyatı için hastaneye gelen Hüdaverdi Öz , Kardiyoloji Uzmanı Dr . Sabri Seyis’e muayene oldu . Dr . Seyis , Hüdaverdi Öz’ün kalp krizi geçirdiğini ve damarlarında tıkanıklık olduğunu belirleyince hemen anjiyoya aldı . Eşi gibi damarları açılmayan Hüdaverdi Öz için de yine eşi gibi 4’lü by - pass ameliyatına karar verildi .
Durumdan haberi olmayan Emine Öz operasyona giderken eşini ameliyat kıyafetleriyle görünce hemşirelere ne olduğunu sordu . Öz , " Bu benim eşim , ne işi var burada " dedi .
Hemşirelerden durumu öğrenen Emine Öz ile eşi Hüdaverdi Öz , birlikte aynı saatlerde ameliyathaneye girdi . Önce Hüdaverdi Öz’ü ameliyata alan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op . Dr . Okan Dost ve ekibi , hastaya 4’lü by - pass uyguladı . Birkaç saat sonra ise eşi Emine Öz aynı ekip tarafından ameliyat edildi
Başarılı geçen operasyonların ardından , bir traktör firmasının Tarsus bayisi olan Hüdaverdi Öz , “Tesadüf eseri eşimle aynı gün ameliyat oldum . Aynı saatlerde gözlerimizi açtık . Kaderimiz birmiş . Sağlığımıza kavuştuk . Kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum” diye konuştu .
