Fatih’te “New York” Esintileri

New Yorklu 10 fotoğraf sanatçısının New York içerikli çalışmaların yer aldığı “Kent Vatandaşlığı” temasını işleyen “New Yorker” sergisi Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde açıldı.

Fatih’te “New York” Esintileri
Kutvan Proje Grubu tarafından organize edilen ve küratörlüğünü Rana Solaker’in yaptığı “New Yorker” sergisi Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Fatih Belediyesi ve Amerikan Konsolosluğu Basın ve Kültür Bölümü desteğiyle gerçekleştirilen serginin açılışı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından gerçekleştirildi.

Sergide emeği geçen herkesi tebrik ettiğini belirten Başkan Demir, “İstanbul’un bir ihtiyacıydı. Uluslar arası bir sergiye, hem de Newyork gibi bir şehre ait fotoğrafların gösterildiği bir mekandayız. Fotoğraf adına verilmiş bütün emeği saygıyla karşılıyorum. Tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kent vatandaşlığına değinen Başkan Demir, “Globalleşen, artık bir köye dönüşen dünyada ulus devletler kıymetlerini yitiriyorlar. Buna karşı önemli şehirler, ülkeleri sürüklüyorlar. Böyle şehirler, kültürün, medeniyetin merkezi haline dönüşüyorlar. Newyork’a baktığımızda bunu rahatlıkla görebiliriz. Ama geçmişe baktığımızda, bu günü de değerlendirdiğimizde binlerce yıl medeniyetlerin bir arada, hoşgörü içerisinde yaşadığı bir yerdir İstanbul. İstanbul’un tam da tarihi yarım adasında bulunuyoruz. Ben bu serginin tam da medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’da insana ait ne varsa onu içinde harmanlayan yegane toprak parçası olan bu güzide yerde yapılmasını çok doğru ve çok yerinde bir davranış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu Basın ve Kültür Müsteşarı Renee Earle, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Muhteşem ve dünyanın dört bir yanında pek çok insan için efsanevi bir şehir olan NewYork’u konu alan bu serginin destekçisi olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Jamel Shabazz, Daniel Norman, Mustafa Önder, Robert Herman, Joseph Holmes, Otto Schulze, Johnny Panessa, Michael Mundy, Attila Durak ve Craig Feder gibi New York’lu 10 fotoğraf sanatçısının New York içerikli çalışmaların işlendiği, ana teması “Kent Vatandaşlığı” olan sergiye katılan fotoğraf sanatçılarının farklı etnik kimliklere sahip olmaları, ortak özellikleri olarak dikkat çekiyor. Proje danışmanlığını Dr. Ali Bülent Kutvan’ın yaptığı 8 Mayıs- 8 Haziran 2012 tarihleri arasında fotoğraf meraklılarına açık olacak olan sergi, Türkiye’den sonra Bakulü sanatseverlere sunulacak .
Kaynak: İHA