Eterli Soyguncular Yakalandı

İzmir'de, bir kuyumcuyu eterle bayıltıp soygun yapmak isteyen E.

B . ( 26 ) ile arkadaşı H . A . ( 23 ) , polisin titiz çalışması sonucu yakalandı . Polisin eter şişesinden yola çıkarak ulaştığı zanlıların ifadelerinde , " soygun girişimini borç nedeniyle gerçekleştirdiklerini " söyledikleri belirtildi .

Olay , geçen Cuma günü Konak ilçesi İnönü Caddesinde meydana geldi . Kuyumcu dükkanı bulunan Turgay A . , polisi arayarak müşteri kılığında gelen iki kişiden birisinin kendisini eterli pamuk ile bayıltmak istediğini anlattı . Turgay A . , engel olmak istediğini ve bu sırada eter şişesinin yere düşerek kırıldığını ve iki soyguncunun panik yaparak kaçtığını söyledi .

İnceleme başlatan polis , işyerinde yaptığı araştırmada güvenlik kamerası kayıtlarından olay anını izleyerek harekete geçti . Gasp Büro Amirliği ekipleri , olay yerinde kırılan eter şişesinden yola çıkarak Türkiye ' de satışını gerçekleştiren Ankara ' daki firmaya ulaştı . Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede , eter şişesinin Ege Bölgesi bayisi tarafından Bornova ilçesindeki bir eczaneye satıldığı belirlendi . Eczane sahibi ile görüşen polis , daha önce garsonluk yaparken gördüğü ve bu şekilde tanıştığı iki kişinin ' hasta köpeğimiz var onu bayıltmak için alıyoruz ' şeklinde ifade kullanarak eter satın aldıklarını söyledi .

Zanlıların eşkalini belirleyen polis ekipleri , E . B . ile birlikte çalıştığı H . A . ' yı yakaladı . H . A . ' nın uyuşturucudan sabıkalı olduğu ve iki zanlının ifadelerinde soygun girişimini borç nedeniyle gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi . Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA