Eski bakandan silahlı tehdide yanıt

28 Şubat soruşturmasında tanıklık yapan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in, ifadesinden saatler önce aracının kurşunlandığı ortaya çıktı.

Eski bakandan silahlı tehdide yanıt
Önceki gün 28 Şubat savcısına tanık olarak 2.5 saat süreyle ifade veren dönemin İçişleri Bakanı, MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener 'in makam aracının, geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul 'da kurşunlandığı ortaya çıktı.

Makam şoförünün evinin önünde park halinde bulunan aracın, Akşener 'in oturduğu arka koltuk bölümünün kurşunlandığı görüldü. Akşener 'in oturduğu koltukta çok sayıda kurşun deliği olduğu belirtildi.

Akşener’in adı açıklanmayan şoförünün ilk gün kurşunu fark etmediği, Ankara’ya gittikten sonra çatlayan arka camı tamir ettirmeye götürdüğünde fark edildiği ortaya çıktı. Tamirci tarafından aracın içerisinde bulunan mermi çekirdeğinin incelenmek üzere soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a getirileceği öğrenildi. Meral Akşener de olayla ilgili ''Demirden korkan trene binmez'' yorumunu yaptı.

İstanbul Ümraniye’de oturan Meral Akşener’in adı açıklanmayan şoförü, Akşener’i bıraktıktan sonra aracını evinin önünde park etti. Pazar sabahı kalktığında aracın arka camının çatlamış olduğunu fark etti. Yan taraftaki inşaattan düşen bir parçanın camı çatlatmış olabileceğini düşünen şoför, polis merkezine giderek tutanak tutturdu. Çatlayan camı bantladıktan sonra da Ankara’ya doğru yola çıktı.

Ankara’da, pazartesi günü tamirciye götürülen araçta ise önce kurşun deliğine ardından hoparlöre saplanmış halde kurşun çekirdeğine rastlandı. Bunun üzerine durum polise bildirildi.

Olay yeri inceleme ekipleri araçta delil incelemesi yaptı. Bulunan kurşun çekirdeği de soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a getirileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

AKŞENER: DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZ

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere partiye gelişi sırasında, aracına yönelik silahlı saldırı iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meral Akşener, “Olay doğru ama bilmiyorum, nedir ne değildir, herhangi bir bilgim yok. Hem emniyet teşkilatımız hem diğer kurumlarımız ilgileniyor. Ben onlara güveniyorum ama diğer taraftan kendi açımdan bakılırsa, demirden korkan trene binmez” dedi.

“Siz bunu kendinize uyarı olarak mı algıladınız” sorusunu da Akşener, “Şu anda hiçbir şey bilmiyorum ama sadece kendi açımdan şunu söyleyebilirim, demin de söyledim, demirden korkan trene binmez” sözleriyle cevapladı.