Erdemli'de Batırık Şöleni

Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan Ermenekliler tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen batırık şöleninin bu yıl 14.’sü düzenlendi.

Erdemli'de Batırık Şöleni
Talat Göktepe Çamlığı Çadırlı Kamp Alanı’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ermenekliler Derneği Başkanı Fatih Doğan, “Birlik beraberliğin önemli olduğu, insanların kaynaşmaya daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde, yine batırık şölenimizde bir araya geldik. Burada amaç Ermenekli olmaktan ziyade, kültürümüzü; gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesile aktarmaktır. Şölenimize katkısı olan herkese ve buraya gelerek bizlere manevi destek gösteren bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “Bizi biz yapan kültürümüzdür. Bize özellik veren kültürümüzdür, kültürel motiflerimizdir. Ben Konyalıyım, siz Ermenek’ten geldiniz. Çok iyi bildiğiniz gibi Türk Milleti Orta Asya’dan çıkmış, akın akın ebedi vatan Anadolu’ya gelmiş. İşte Erdemli Türk Milletinin en fazla yürüyeni, Yörüklerin diyarıdır. Aslında hepimiz Yörüğüz. Memleketimizin her köşesi bir başka güzel. Her motifi, her insanı bir başka güzel. İşte o güzelliklerin o kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu tür faaliyetler önemli. Bundan dolayı ben dernek başkan ve yöneticilerini kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şarkıcı Ramazan Çelik konser verdi. Yoğun katılımın yaşandığı etkinlikte Ermenekliler tarafından hazırlanan batırık vatandaşlara ikram edildi .
Kaynak: İHA