Engelleri Tiyatroyla Aştılar

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ARGE Birimi ile Beyaz Ay Derneğinin ortak yürüttüğü ‘Sosyal İletişim ve Destek Faaliyetleri’ konulu proje kapsamında ‘Engellerimizi Kaldıralım’ isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Engelleri Tiyatroyla Aştılar
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok amaçlı konferans salonunda sahnelenen oyunu, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, hastane idare heyeti, Doktorlar ve Beyaz Ay Derneği üyelerinin yanı sıra hasta ve hasta yakınları da izledi. Komedi ve trajedinin bir arada sahnelendiği oyunda eş, iş, ulaşım, konaklama gibi günlük hayatta karşılaşılabilinen durum ve olaylar bedensel engellilerin gözüyle aktarıldı.

Beyaz Ay Derneği üyelerini ve tiyatro topluluğunu Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, tiyatro topluluğunun sahnedeki başarılı performansından çok etkilendiğini ifade ederek, oyuncuları tebrik etti. Başhekim Prof Dr. Erdoğan konuşmasında; “Gerek Sağlık Bakanlığımız, gerekse bizler hastanelerde ve sağlık tesislerinde uygulamaya sunulacak olan projelerimizde engelli vatandaşlarımızı göz ardı etmeyerek, onların hizmet almalarını kolaylaştıracak çözümler üretiyoruz. Hem bizim hastanemizde hem de diğer hastanelerde tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan arkadaşlarımız için hizmet veren rampaların yanı sıra sadece engelli vatandaşlarımızın kullanımına ayrılmış olan asansör ve lavabolarımız yer alıyor. Bununla birlikte görme engelli vatandaşlarımız için hizmet veren yönlendirme personelimiz hali hazırda görev almaktadır. Bugün de onların sosyal yaşamla olan bağlantılarının ne kadar kuvvetli olduğuna tanıklık ettik. Sahneledikleri oyunla bizlere yaşadıkları sıkıntılara yönelik mesajlarını sundular. Spor olsun, sanat olsun, siyaset olsun hayatın her alanında var olduklarını bizlere gösterdiler. Kendilerine bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kapılarımız her zaman ardına kadar açık olacaktır. Başarılı performanslarından ötürü her birini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA