Cihan Haber Ajansı Gündemi

09 Mayıs 2012 Çarşamba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nu ziyaret edecek.

Gül , Yargıtay Başkanı Ali Alkan , Kamerun Meclis Başkanı Cavaye Yeguie Djibril , TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik , Bahreyn İçişleri Bakanı Korg . Şeyh Raşit Bin Abdulah El Halife ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ayrı ayrı kabul edecek . ( 11 . 00/12 . 30/14 . 00 /15 . 00/15 . 45/18 . 00 ) AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutdoğlu , Avrupa Günü nedeniyle Gençlik Parkı’nda yapılacak etkinliklere katılacak . ( 16 . 00 ) CHP MYK , Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ' nun başkanlığında genel merkezde toplanacak . ( 13 . 00 ) Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz , İSEDAK ( İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi ) 28 . İzleme Toplantısı ile Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Teknoloji geliştirme bölgelerinin Potansiyelinin tespit edilmesi , tanıtılması ve harekete geçirilmesi ile ilgili toplantıya katılacak . ( 09 . 00 - 14 . 00 ) Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Türkiye - Afrika Medya Forumu’na katılacak . ( 09 . 30 )

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik , parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek . ( 12 . 00 ) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ( DİSK ) , dönemin canlı tanıkları ve belgeleri eşliğinde 1 Mayıs 1977’deki olaylı kutlamalarla ilgili Taksim Hill Otel’de basın açıklaması yapacak . ( 11 . 00 ) Başbakan Yardımcısı Ali Babacan , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından organize edilen ‘İstanbul ' u Önemli Bir Finans Merkezi ' ne Dönüştürmek’ başlıklı konferansa katılacak . ( 09 . 30 ) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan , Denizli ' de yeni teşvik sistemi bilgilendirme toplantısı ve Denizli İhracatçılar Birliği İhracatın Yıldızları 2011 ödül törenine katılacak . ( 17 . 30 / 20 . 00 ) Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı , Van ' da temaslarda bulunacak . İlk olarak valiliği ziyaret edecek olan Yazıcı , burada değerlendirme toplantısına katılacak , ardından bir ilköğretim okulunun temelini atacak . ( 09 . 30 / 17 . 30 ) Rusya’nın başkenti Moskova’da tarihi Kızıl Meydan’da Nazi Almanyası’na karşı kazanılan 9 Mayıs Zafer’nin 67 . yıl dönümü kutlanacak . Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev de Moskova’daki kutlamalara katılacak . İkinci Dünya Savaşı’nda SSCB’nin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin 67 . yıl dönümü , Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ülkelerinde törenle kutlanıyor . Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor . SPOR
Galatasaray’ın aylık Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi’nde yapılacak . ( 13 . 30 ) Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve bazı futbolcular Vedat Okyar etkinlik salonu açılışına katılacak . ( 14 . 00 ) Euroleague , sponsorluk anlaşması İstanbul’da imzalanacak . ( 10 . 00 ) Voleybol Federasyonu Başkanı Ünal Karabıyık ve sporcular basın mensupları ile İstanbul’da bir araya gelecek . ( 11 . 30 ) Fenerbahçe , Galatasaray maçının hazırlıklarına başlayacak ( 18 . 00 ) Galatasaray’da Fenerbahçe maçı hazırlıkları sürecek .