Aydın İl Genel Meclisi AB’ye Üye Olacak

Aydın İl Genel Meclisi, Avrupa Yerel Yönetimler Asamblesi Birliğine üye olmak için meclis kararı aldı.

Aydın İl Genel Meclisi AB’ye Üye Olacak
Aydın İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarında Aydın İl Genel Meclisi’nin Avrupa Bölgeler Asamblesi Birliğine üye olması konusu görüşüldü .

Gündem maddesiyle ilgili hazırlanan raporu okuyan Encümen ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu Başkanı Mehmet Güler , ““Komşu Denizli , İzmir , Uşak İl Genel Meclislerinin gerekli yazışmayı yaparak AER ( Avrupa Bölgeler Asamblesi ) üyesi oldukları , AER ( Avrupa Bölgeler Asamblesi 33 ülke 270 Bölge ve 16 . Bölgeler arası kuruluştan oluştuğu , Üye Ülke ve bölgeler arasında Sağlık , Eğitim , Kültür , Gençlik konularında işbirliği yaptığı , AER ( Avrupa Bölgeler Asamblesi ) in başkanının Fransız Michele SABBAN olduğu bu Başkanın , Fransız Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy ' nin Ermeni Soykırım Yasasının karşısına çalışmalar yaptığı , Avrupa Bölgeler Asamblesinin ( AER ) 10 . Eylül 2007 ' de İstanbul İl Genel Meclisinin ev sahipliğinde , yine 16 Eylül 2011 ' de 2 . Toplantısını yaptığı , 22 Mart 2012 tarihinde Avrupa Bölgeler Asamblesinin Denizli İl Genel Meclisinin ev sahipliğinde ( Ekonomik ve Bölgesel Kalkınma Kültür , Eğitim , Gençlik ve Uluslar arası İşbirliği ve Eşit Fırsatlar Daimi ) Konularının işlendiği bir toplantının gerçekleştirildiği görüldü” dedi .

Aydın Özel İdaresi’nin gelişmelerden yararlanması gerektiğine işaret eden Güler , “Sonuç olarak Aydın İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin bu gelişmelerden yararlanmasının Aydın İlinin yararına olacağından AER ( Avrupa Bölgeler Asamblesine ) e Meclisimizce yeni bir karar alınarak , ivedi yazışmaların yapılabilmesi için Aydın Valiliği Avrupa Birliği Masası personelinden yararlanılmasını Yüce Meclisin bilgilerine arz olunur” diye konuştu .

Yapılan konuşmaların ardından Aydın İl Genel Meclisi , Avrupa Yerel Yönetimler Asamblesi Birliğine üye olması için çalışma yapılmasını öngören gündem maddesi oya sunuldu . Yapılan oylamada gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi .
Kaynak: İHA