Alevi Kültür Festivalinin Tanıtımı Avam Kamarası'nda Yapıldı

İngiltere Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi (İAKM), bu yıl ikincisi düzenlenecek “Alevilik Kültür Festivali” tanıtımını, parlamentoda verdiği bir resepsiyonla tanıttı.

Alevi Kültür Festivalinin Tanıtımı Avam Kamarası'nda Yapıldı
Bu yıl Londra’da 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek festivalin tanıtım resepsiyonuna İngiltere'de bulunan Alevi örgütlerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile İngiliz milletvekilleri katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasında İngiltere Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, bu yıl ikincisini düzenlenecek festivalin 6 gün süreceğini ve festivalde çeşitli tiyatro gösterileri, seminerler, paneller, Alevi semahı, Alevi müzikleri, etnik müzikler ile folklor gösterilerinin yer alacağını söyledi.

Erbil, festivalin final gününü de Kuzey Londra’nın kuzey bölgesinde bulunan Hackney Downs Park’ta yapacakları dev açık hava konseriyle son bulacağını söyledi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin 1993 yılında kurulduğunu ve Londra’da yaklaşık 250 bin civarında Alevi’nin yaşadığını ifade eden Erbil, içerik olarak bol bir festival düzenlediklerini ve 1 hafta boyunca yapılacak olan etkinliklere tüm toplum kesimlerinin davetli olduğunu söyledi.

İşçi Partisi Hackney Milletvekili Diane Abbot’ın evsahipliğinde yapılan festivalde milletvekili Eric Joyce de katılarak birer konuşma yaptılar. İngiliz Avam Kamarası’ndaki etkinlikte, İAKM Cemevi minikler ve büyükler semah ekipleri, temsili olarak semah döndü. Ardından, Londra'daki saz okulu öğrencilerinden seçilerek oluşturulan karma bir gençler bağlama grubu, "Haydar Haydar" ve "Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim" eserlerini seslendirdi. Resepsiyonda, festival tanıtım filmi de gösterildi .