90 Kiloluk Cihat’a Tedavi Umudu

Aşırı kiloları, böbrek yetmezliği ve idrar kaçırma gibi rahatsızlıkları nedeniyle okuluna gidemeyen yaklaşık 90 kilo ağırlığı olan 9 yaşındaki Cihat Arslan’a tedavi umudu doğdu.

90 Kiloluk Cihat’a Tedavi Umudu
Amasya’nın Göynücek ilçesine bağlı Karaşar köyünde yaşayan Cihat Arslan, İHA’nın haberi sonrası Sağlık Bakanlığı’nın talimatı üzerine Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri tarafından ambulansla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cihat’a köyünde aile hekimi tarafından yapılan vücut kitle endeksi hesaplaması sonrası obez teşhisi konulduğunu belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, “Obezitenin yanında antisosyal kişilik bozukluğu ve zeka geriliği tespit edildi. Cihat kardeşimizi bundan sonraki süreçte psikiyatri ve çocuk hekimimiz değerlendirecek, tahlilleri yapılacak. Eğer hastanemizde gerekli tedavisi yapılırsa burada, yoksa bakanlık olarak Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak gereken tedavisini takip edeceğiz ve üstleneceğiz” dedi.

Cihat’ın insülin direncine bağlı hipoglisemi atakları geçirip sürekli yemek yeme zorunda olduğunu anlatan Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdullah Kaya da, “Gerekli tetkik ve tahlilleri yaptıktan sonra eğer burada halledemezsek ileri bir merkeze hastayı nakletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA