5 Bin Yıllık Tedaviyle Hayat Bulun

Özel vakumlu kupalarla kan alma yöntemi hacamata olan ilgi her geçen gün artıyor.

5 Bin Yıllık Tedaviyle Hayat Bulun
Bursa ' da hekim olarak hacamat yapan akupunktur uzmanı Dr . Kasım Altıntaş , hacamatın ( kupa terapi ) yapıldığı bölgelerde bulunan akupunktur noktalarının da ciddi bir şekilde uyarılması ile farklı etkilerin ortaya çıktığını söyledi .

Altıntaş , " Hangi maksat ve metotla olursa olsun , kan aldırma ile ilgili uygulamalar bir hekimin muayenesi ve tavsiyesi ile yapılmalıdır . Hekim tarafından uygun görüldükten sonra hacamat yapılacak bölgenin sterilizasyonu sağlanır . Ardından kupalar vakumlanarak kapatılır . Kısa bir süre vakumlama işlemi yapıldıktan sonra bölge bisturi ucu ile çizilir . Buraya tekrar kupalar vakumlanarak kapatılır . Bundan sonra kupaların içine kan dolmaya başlar . Hekimin uygun gördüğü ölçüde kan alınır . Hacamat tatbik edilen bölgede mikro sirkülasyon artmakta , dolaşım rahatlamaktadır . Yöntem , kan ve dokulardan toksinlerin atılmasını sağlar . Uygulamanın yapıldığı akupunktur bölgesinin özelliği ile alakalı olarak lenfatik drenajlar açılmış olur . Böylece o organların üzerindeki stres azalır " dedi .

Avrupa ' da kupa terapi olarak bilinen hacamatın klinik çalışmalarla ispatlanmış bir faydasının da vücudun ürettiği tabii kortizonun artması olduğuna dikkati çeken Altıntaş , " Hacamat , 5 bin yıllık bir yöntem . Eski Çin ' den , Mısır ' dan , Mısır ' daki piramitlerde bile hacamatın yapıldığına dair hiyerogliflere rastlanmaktadır . Bu 5 bin yıllık bir tedavi yöntemini Peygamber Efendimiz kendi sağlığı için uyguladığından İslam alemi için aynı zamanda sünnet olma özelliği de taşır . Hacamat , vücudu yumuşak bağ dokusu dediğimiz yani vücudumuzun çöplüğü olan yumuşak bağ dokusundaki toksit atıkların temizlenmesini sağlayan en kuvvetli yöntemlerden biridir . Dolayısıyla hacamatla vücudumuzun çöplüğünü boşalttığımız için çok önemli bir değer elde etmiş oluruz . Belirli mevsimlerde özellikle ilkbahar ve sonbaharda özellikle de hicri ayların 15 , 17 , 19 ve 21 ' inde yapılan hacamatın , gerçekten insan sağlığı açısından çok büyük bir önemi var . Biz bunun ilkbahar ve sonbaharda yapılmasını öneriyoruz . Özellikle bu konuya erkeklerin fazlasıyla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum . Sağlığı korumak amacıyla bu mevsimlerin dışında da yapılabilir . İnsan sağlığının bozulduğu durumlarda da uygulanabilir . Bu gibi durumlarda hacamatın günü ve tarihi olmaz " diye konuştu .

Herkesin bildiği cupping terapinin her zaman uygulanabileceğini ifade eden Dr . Altuntaş , sözlerini şöyle sürdürdü : " Hacamat , ağrılı rahatsızlıklardan tutun da psikolojik rahatsızlıklara kadar vücut iç organlarının işleyiş sistemi ve sinir sistemini regüle etmede önemli bir rol oynamaktadır . Hacamat ile bağ dokusundaki toksik birikimler temizlendiği için vücut rahatlar . Ayrıca hacamat sayesinde lenfatik sistemdeki tıkanıklıklar giderilmektedir . Belki klasik tıpta unutulmuş bir husus . Dolayısıyla lenfatik sisteminin güçlü olması aslında vücudumuzun kuvvetli bir bağışıklık olmasını da sağlar . Hacamat yaptıran insanlarda lenfatik sistem daha güçlenir ve buna bağlı olarak bağışıklık sistemi de güçlenir . Ağrılı rahatsızlıklarda özellikle de boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda kaslardaki spazmı çözmekte işe yarar . Migren , baş ağrısı , sırt ağrısı , sırtın tamamındaki ağrılar , bel , bacak problemleri , alerjik bazı rahatsızlıklar , mide problemleri , karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi gelir . Psikolojik problemlerde de bu işlem uygulanır ve etkili olur . "
Kaynak: İHA