Vali Topaca Kan Bağışında Bulundu
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bir süre önce kendisini ziyaret eden Başiskeleli muhtarların ricasını kırmayarak Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Tansiyon ölçümü ve kan sayımının ardından kan veren Vali Topaca, "Daha önce 3 kere Ankara'da kan verdim. Düzce'de verdiğim kanlar sistemde çıkmadı. Hep kan vermek isterim ama vakit olmuyor. Gelişmiş ülkelerde kan stoğunun olması gerekir. Biz Kızılay'ı dernek olarak görmüyoruz. Kan toplama işi kamu görevidir. Bu hizmette insan ayrımı olmaz. Kızılay da ayrım yapmadan bu ihtiyacı karşılıyor. Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.
Bİr yıldır Yahyakaptan'da hizmet veren Batı Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Hasan Ergen yönetimindeki Kızılay Kan Bağış Merkezi'nde şimdiye kadar 21 bin ünete kan bağışının yapıldığı öğrenildi. 2012 yılının ilk çeyreğinde de 2011 yılına göre kan bağışında yüzde 87'lik bir artış yaşandığı belirtildi .
