'Uluslararası Balkan Sempozyumu' Başlıyor

Balkan savaşlarının 100.yılında "Uluslararası Balkan Sempozyumu" düzenlenecek. Bağcılar Belediyesi'nin desteği ile 11 Mayıs'ta başlayacak sempozyum öncesi bir tanıtım toplantısı yapıldı.

'Uluslararası Balkan Sempozyumu' Başlıyor
Balkan savaşlarının 100. yılında düzenlenecek Uluslararası Balkan Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı Cevahir Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Başkanı Kemal Cesur katıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Başkan Çağrıcı, Balkan savaşlarının önemine dikkat çekerek, "Bağcılar Belediyesi olarak böyle bir sempozyumda yer almasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de bu noktada yatmaktadır ki Bağcılar ilçemizde 1924'lü yıllarda mübadele ile Selanik'ten gelen hemşerilerimizle kurulmaya başlayan bir yerleşim yeridir" dedi.

Farklı Balkan ülkelerinden gelen vatandaşların bir araya geldiği Bağcıların bir Kültür mozaiği olduğuna dikkat çeken Çağrıcı, "Daha öncesinde Bağcılarımızın kültür mozaiği içerisinde ciddi yeri olan Balkan göçmeni hemşerilerimizin değerli şahsiyetleri ile ilgili etkinlikler düzenledik" şeklinde konuştu.

Sempozyumun hazırlanmasında desteği olan Kırıklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç ise sempozyumla ilgili teknik bilgiler vererek, "Uzun süren çalışmalar neticesinde çok sayıda akademisyenin katılacağı bir sempozyum hazırladık" dedi.

Cevahir Otel'de 11 Mayıs'ta başlayacak ve 3 gün sürecek olan sempozyumun açılışını Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış gerçekleştirecek .
Kaynak: İHA