Toroslar'da Hıdırellez Coşkusu

Mersin'de, Toroslar Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Hıdırellez etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Toroslar'da Hıdırellez Coşkusu
Toroslar Belediyesi Anıttepe Parkı'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı kutlamalarına Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nejat Çakmak, KKTC Konsolosu Zalihe Erden, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Nejat Çakmak, organizasyona sunduğu katkı ve desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Türkiye'de halk arasında geleneksel bir yapıda sürdürülen kutlamalardan bir tanesinin de Hıdırellez olduğunu söyleyen Çakmak, "Toplumumuzun ortaklaşa kutladığı Hıdırıllez, birleştirici, dayanışma ve paylaşmayı öğretici, yardımlaşmayı destekleyici yönleri ve özellikleriyle bütün bölgelerimizde yaşatılmaktadır" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Hızır ve İlyas peygamberlerin her bahar başlangıcında buluştuğuna inanılan gün olan ve baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez Bayramı'nı kutladı. Hıdırıllez'in, Türk töresinde var olan en güzel geleneklerden biri olduğuna dikkat çeken Tuna, "Bu gelenek ve görenekler, Türk milletinde var olan dayanışma ruhunun öne çıkartılması ve ortak hareket edebilmek anlamında çok özellikli kutlamalardır. Hıdrellez, ülkemizin birçok yerinde coşkuyla kutlanmaktadır. Çiçek bahçesi gibi olan bu halkımızın içerisine inşallah ayrık otları giremeyecek ve ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kaynaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemiş bu milletin bu değerleri taşıması ve gelecek kuşaklara aktarması için güzel bir günü birlikte yaşıyoruz. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ve katılımlarıyla destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin Vali Yardımcı Suphi Olcay da Hıdırellez'in birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, kutlamalara katkı sunan ve destek sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Olcay, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Mersin gibi Türkiye'mizin genelinde elde ettiğimiz değerlere baktığımız zaman arkeolojik eserlerimiz, gözle görülen birçok anıtımız var. Ancak bir de somut olmayan kültürel varlıklarımız var. Somut olmayan kültürel varlıkların içinde de en önemli öğelerden bir tanesi Hıdırıllez Bahar Bayramıdır. Somut olmayan varlıkların yaşatılması için Mersin Valiliği olarak yapacağımız çalışmalar devam etmektedir. Bunlarda bizimle paydaş olan bütün belediyelere, başta Toroslar Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Toroslar Belediyesi ve Silifke Halkoyunları ekibi ile Toroslar Halay ekibi bir gösteri sundu. Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği Türk Halk Müziği Konseri ile devam eden etkinliklerde, protokol üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı mani sepetinden mani çekerek tek tek okudular.

Yoğun ilgiyle izlenen programda, vatandaşlara ayrıca Toroslar Belediyesi'nce hazırlanan etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Program sonunda Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Halay ekibi ile birlikte halay çekerek kutlamalardaki coşkuya katıldı .
Kaynak: İHA