Tonozluoğlu Vakfı'ndan Anlamlı Yardım

Yozgat'ta faaliyetini sürdüren Tonozluoğlu Vakfı, Agah Efendi İlköğretim Okulu'nda eğitim-öğretim gören ihtiyaç sahibi 66 öğrenciye giysi yardımı yaptı.

Tonozluoğlu Vakfı'ndan Anlamlı Yardım
Yozgat Tonozluoğlu Vakfi Mütevelli Üyesi ve Eskişehir Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü İbrahim Tonoz, vakıflarının 1912 yılında kurulan bir aile vakfı olduğunu belirterek, "Vakfımızın Yozgat'ta 20 tane kirada iş yeri var. Buralardan elde edilen gelirlerle Yozgat'ta eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardım yapıyoruz" dedi.

Vakfın 2012 yılında 100. yılını doldurduğunu ifade eden Tonoz, "Vakıf olarak 100 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyoruz. Bu yıl da yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 13 bin TL değerinde yardımda bulunacağız. Bu yardımın bir kısmını şimdi, bir kısmını ise okullar açılırken, çocuklarımıza yine giysi ve kırtasiye olarak yapacağız. Vakfımız ilimizde kurulduğu için yardımlarımızı genelde ilimizde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yapıyoruz. Bu yardımı yaparken bizlere destek olan vebüyük katkı sağlayan ilimiz esnaflarından Selim Bacanak'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA