TOBB YOİKK Çalışma Grubu Toplantısı Düzenledi

Türkiye Odacılar ve Borsacılar Birliği (TOBB) Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu çalışma grupları TOBB Birlik Merkezi'nde hazırlık toplantısı düzenledi.

TOBB Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Çalışma Grupları Hazırlık Toplantıları'nın ilk gününde "Altyapı" ve "Yatırım Ortamı Mevzuatı ve Hukuksal Süreçler" çalışma grupları yenilenen yapıları ile TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan Parseker başkanlığında bir araya geldi.

Açılışta konuşan Parseker Türk özel sektörünün dünyadaki rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmek istediğini belirterek, özel sektörün YOİKK sürecine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Bu amaçla görev yapmaktaolan YOİKK Platformu'nun 10 yıllık çalışma süreci içerisindeki başarılarına değinen Parseker, "TOBB olarak YOİKK sürecinin başından beri çalışmalarında yer aldık ve YOİKK çalışmalarına büyük önem veriyoruz" dedi

Parseker, özel sektör ihtiyaçlarına göre revize edilen YOİKK yapısı çerçevesinde, TOBB çalışma gruplarında da gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve yapılan ilk toplantılarla tüm grupların resmi olarak çalışmalarına başladığını belirtti.

Parseker, şunları kaydetti: "Sayısı 12'den 10'a düşürülen Teknik Komitelerin daha etkin çalışacağına inanıyoruz. Burada TOBB YOİKK Çalışma Grupları'na büyük görev düşüyor. Çalışma grupları sık toplanarak YOİKK sürecine sahip çıkmalı, oda borsa ve sektör meclisleri temsilcilerimiz de toplantılara düzenli katılmaya özen göstermeli. Yatırım ortamının özel sektör bakış açısıyla iyileştirilmesine yönelik en somut platformlardan biri olan YOİKK sürecini etkin kullanmalıyız."

YOİKK yapısında gerçekleşen değişikliklerle ilgili bazı teknik komiteler birleştirilirken, bazıları kaldırıldığını bazılarının da yapısının değiştirildiğini ve yeni teknik komitelerin kurulmasını da içeren değişiklikler ile teknik komite sayısı 12'den 10'a düşürüldüğünü belirten Parseker, "TOBB Altyapı Çalışma Grubu Başkanlığına Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Selman Turgay Araz, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılıklarına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu,Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Asım Bozca ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu seçildi" dedi.

Parseker, TOBB Yatırım Ortamı Mevzuatı ve Hukuksal Süreçler Çalışma Grubu Başkanlığına TOBB Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik Meclisi Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin, Çalışma Grubu Başkan Yardımcılıklarına TOBB Türkiye Doğalgaz Sektör Meclisi Danışmanı Erdinç Özen ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay'ın seçildiğini kaydetti .
Kaynak: İHA