'sevgi Bayrağı Koşusu'nun İptaline Tepki

Samsun'un Havza ilçesinde bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, 'Sevgi Bayrağı Koşusu'nun iptal edilmesine tepki gösterdi.

'sevgi Bayrağı Koşusu'nun İptaline Tepki
CHP Havza İlçe Başkanı Hasan Topbulut, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Havza İlçe Başkanı Yasemin Canbolat Karaoğlu ve Pir Sultan Abdal Derneği Havza Temsilci Vekili Erol Zeylan ve üyeleri, Mehmetçik Meydanı'nda toplandı. Siyasi parti ve dernek üyeleri, 'Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği' kapsamında iptal edilen 'Sevgi Bayrağı Koşusu'yla ilgili tepkilerini dile getirdi.

Basın açıklaması önce saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına anıta çelenk sunuldu. Ardından CHP Havza İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ertaş Çoban tarafından basın açıklaması okundu. Çoban, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl etkinlikleri kapsamında 08-09 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek programda değişiklik yapılmıştır. Yapılan bu değişiklik 19 Mayıs'ı kaldırılmak istenmesinin apaçık göstergesidir.19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığıtarihtir. 19 Mayıs, bu ulusun var olma tarihidir. 19 Mayıs; millet olmanın, hür yaşamanın sevincinin sergilendiği tarihtir. 19 Mayıs, aynı hedefte ilerleyen insanların ortaya çıkardıkları vatan sevgisinin adıdır. 19 Mayıs; Samsun, Havza, Amasya, Tokat, Sivas, Erzican, Erzurum, Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'da Atatürk'ün koltuğunun geçici sahibine verilen, adına 'Sevgi Bayrağı' denilen, her yıl yüzlerce vatan evladının heyecanla, namuslu alın terleriyle, minnetle, coşkuyla taşımak için yarıştığı, sırtındaterleyen atletin kokusudur" dedi.

Kaynak: İHA