Hedef Yatıtımların Artması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Eskişehir'e enerji ve madencilik alanlarında gelen yatırımların artmasını hedeflediklerini söyledi.

Mercan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de görüşmelerine Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir'i ziyaret ederek devam etti.

Mercan, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir'in madencilik alanındaki potansiyelinin daha net ortaya koyulması ve sektörün geliştirilmesi için ESO ile işbirliği yapılacağını belirterek, kısa sürede çalışmalara başlayacağını kaydetti.

ESO Başkanı Özaydemir de Eskişehir sanayi ihracatının sektörel dağılımına bakıldığında madencilik sektörünün yüzde 21'lik bir paya sahip olduğunun ifade ederek, zengin maden kaynaklarıyla Eskişehir'in potansiyeli olduğunu ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını bildirdi.

Daha sonra Eskişehir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş'yi ziyaret eden Mercan, burada ESGAZ Genel Müdürü Engin Ataman ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Eskişehir İstasyon Sorumlusu Mesut Bulduk'tan bilgi aldı.

-''ETO ve ESO ile güzel çalışmalar yapacağız''-

Mercan, ESGAZ'dan sonra Eskişehir Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan ile bir araya geldi.

Mercan, burada yaptığı konuşmada, milletvekilliği döneminde ticaret odasıyla çok yakın çalışma ve işbirliği içinde olduklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Eminim ki bu yeni görevimde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın sahasına düşen alanlarda ETO ve ESO ile beraber güzel çalışmalar yapacağız. Hedefimiz Eskişehir'e enerji ve madencilik alanlarda gelen yatırımların artması. Bu konularda ilgili Sayın Karacan ve arkadaşlarıyla istişarelerde bulunduk. En kısa zamanda sektörümüzle alakalı sektörel toplantıları da yapmaya karar verdik.''

Karacan da Mercan'ın TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı döneminde de güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, ''Onların meyvelerini almaya devam ediyoruz. İnşallah dört bir yanı yer altı zenginlikleriyle dolu olan şehrimizin bu dönemde Sayın Bakan Yardımcımız ile güzel çalışmalar yapacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok'' dedi.

Karacan daha sonra Mercan'a bir teşekkür plaket verdi.

-''Eskişehir'de elektrik kesintisi çok çok azalacak''

Mercan, ETO ziyaretinin ardından Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ İl İşletme Müdürlüğü'ne geçti.

Burada bir gazetecinin Eskişehir'deki elektrik kesintilerinin ne zaman sona ereceğini sorması üzerine Mercan, şöyle konuştu:

''TEDAŞ, EPDK, yetkili arkadaşlarla görüşmeler yaparak sorunları masaya yatırdık. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde bu sorunlarda hızlı bir iyileşme olacaktır. Haftaya arkadaşlarımız bir görüşme yapacak ve hızlı bir iyileşme dönemine gireceğiz. Elektrik kesintileriyle ilgili bundan sonra Eskişehir'de her ay ne kadar elektrik kesildiği ve kesilen elektriğin, tamir süresinin ne kadar sürdüğü yayınlanacak ve hızlı gelişmeyi hep beraber göreceğiz. Tabi ki elektrik kesintilerinin tamamını yarın çözmek mümkün değil, bu zaman alacak. Zaten belirli bir iyileşme söz konusu. Arzu edilen iyileşmeyi hep beraber göreceğiz. Daha fazla iletişim ve koordinasyonu artırarak Eskişehir'de elektrik kesintisi çok çok azalacak.''

Mercan, daha sonra AK Parti Eskişehir İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi .
Kaynak: AA