ETSO'da Ürün Güvenliği Konuşuldu

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, 4,8 milyon euro bütçeye sahip, Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi (TKAG) Projesi kapsamında düzenlenen ürün güvenliği eğitim seminerlerinin Erzurum etabı ETSO'da düzenlendi.

ETSO'da Ürün Güvenliği Konuşuldu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) koordinasyonunda düzenlenen eğitim seminerine ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Genel Sekreter Abdulkadir Ungan, meclis üyeleri ve özel sektör temsilcileri iştirak etti. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü uzmanları Selin Özşahin, Didem Saygı ve Ayşe Ferdağ Tekin ürün güvenliği ve kanun uygulamaları hakkında bilgi verdi. Seminerin açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akal, piyasaya sunulan ürünlerin güvenliğinin, gözetim ve denetiminin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Akal, “Kamuoyunda giderek artan ürün güvenliği bilinci ile piyasaya arz edilen ürünlerin miktarı ve çeşidinde görülen artışlar, ürünlerin gözetim ve denetim sisteminin daha etkin, güçlü ve caydırıcı bir yapıya dönüştürülmesini gerekli kıldığını söyledi.

Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda, ilgili bakanlıkların katılımıyla oluşturulan Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu'nun faaliyetlerinin toplum güvenliği açısından önem taşıdığına vurgu yapan Akal, "Sağlıklı ve güvenilir ürüne ulaşmakta hem birey olarak bizlere, hem de üniversiteler, özel sektör, sivil toplum ve meslek kuruluşlarına önemli görevler düşüyor." dedi.

Vatandaşların bilinçlenmesi açısından eğitim faaliyetlerinin öneminin göz ardı edilemeyeceğini de sözlerine ekleyen, oda olarak bu tür çalışmalara destek verdiklerini anlattı. Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Selin Özşahin, modern toplumlarda tüketici bilincinin önem taşıdığını kaydetti.

Vatandaşların ürün alırken çevre ve sağlık açısından denetime tabi tutulan güvenli olan 'CE' işaretli ürünleri tercih etmelerini isteyen Özşahin, "CE işaretli ürünlerin kalite ve denetiminde uluslararası standartlar bulunduğundan bu tür ürünlerin kullanılması tercih edilmeli." diye konuştu .