Dalyan’da Tekne Kaptanlarına Sertifika

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesinde bulunan Dalyan Kanalı üzerinde gezi ve turist taşımacılığı yapan Dalyan Tekne Kooperatifi kaptanları sertifikalı oldu.

Dalyan’da Tekne Kaptanlarına Sertifika
Dalyan Kanalı üzerinde gezi ve turist taşımacılığı yapan Dalyan Tekne Kooperatifi bünyesinde çalışan tekne kaptanlarına yönelik düzenlenen seminer sona erdi. Semineri başarıyla tamamlayan kaptanlara sertifikaları törenle verildi.

Törene Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı ile davetliler katıldı.

Düzenlenen seminer sonunda bir açıklama yapan Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin: “Her geçen gün gelişip, büyüyen Dalyan Tekne Kooperatifi’nin turizm imajını iyi yönde arttırmak ve kaliteli hizmet vermek için, tüm üye ve kaptanlarımıza Ankara’dan getirdiğimiz bir uzman ile ‘Müşteri-Esnaf İlişkisi’ ile ilgili seminer düzenledik.

Yaptığımız Genel Kurul’da bu yıl yapacağımız proje ve yenilikler hakkında bilgi vermiştik. Bunların arasında tüm üye ve kaptanlarımıza kooperatifimizin çıtasını yükseltmek müşteri, acente memnuniyetini arttırmak; ayrıca kooperatif kaptanlarımızın sunmuş olduğu kaliteli hizmet ayrıcalığını yaşamak için seminer düzenlemek istediğimizi söylemiştik. Tüm üyelerimizin desteklediği bu projeyi gerçekleştirmek için Ankara GATA’dan dalında uzman olan ve geçen yıl tatilini Dalyan’da geçiren Dilek Acar hanımefendiyle görüşerek tarih konusunda anlaştık. Çünkü kendisi Türkiye’nin birçok yerinde seminer düzenlemekte olduğu için, zaman konusunda onunla mutabık kaldık. Ayrıca kendisi bu iş için hiçbir ücret talep etmedi. Sadece gidiş dönüş, uçak bileti, Dalyan’da yemek ve kalma sorunlarını üstlendik. Kendisine üyelerim ve Dalyan adına teşekkür ediyorum. Bu seminer 5 gün devam etti. Son gün Denizkızı Restaurantı’mızda yemekli, plaket ve seminer sertifikaların verildiği bir gece düzenledik. Kendisine kooperatifimiz adına bir plaket sunduk. Ayrıca 4 üyemize tüm kaptanlarımız adına sertifikalarını veren Kaymakamımız Mustafa Gürdal’a, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek’e, Dalyan Belediye Başkanımız Arif Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı’ya bizleri yalnız bırakmadıkları ve destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bu seminer amacına ulaşmış ve başarılı olmuştur” diyen Gültekin, “Çünkü Dalyan’a gelen turistler hem Türkiye’nin, hem de dünyanın bir çok yerinden gelerek kooperatif teknelerini tercih edenler; bu kaliteli hizmet ve servis ayrıcalığını yaşayacaklardır. Bizler kooperatif adına turizmde kalite olarak hizmet olarak ve imaj olarak Dalyan’ı temsil ediyoruz; dolayısıyla Türkiye’yi temsil ediyoruz. Onun için üye ve kaptanlarımızın gösterdiği güler yüz, yardımlaşma, hal ve hareketler, hitap, servis ve memnuniyet çok önemli olduğu kanısındayım.

Tekne servisini sadece biz Tekne Kooperatifi olarak vermiyoruz. Bizim dışımızda bazı şirket ve ferdi çalışan arkadaşlarımızda var. O’larda Dalyan’ı temsil ediyorlar. Hanutçu dediğimiz, Dalyan’ın her köşesinde müşteriyi rahatsız ederek Dalyan’ın imajını kötü yönde etkileyen, tekneci arkadaşlar da artık günübirlik değil, gelecek yılları düşünerek biraz daha düşünsünler. Sadece kendilerine değil, diğer şirket ve en çok da kooperatife ve Dalyan’a zarar veriyorlar. Böyle devam edilirse Dalyan’a gelen turist sayısında azalma olacak ve kötü anılacaktır. Biraz daha emeğe saygı diyor; tüm bölge esnafına hayırlı ve bereketli sezonlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA