Çubuk'ta 5 Bin Fidan Dağıtıldı - Ankara

Çubuk Belediye tarafından başlatılan 'Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası' kapsamında 5 bin fidan dağıtıldı.

Çubuk'ta 5 Bin Fidan Dağıtıldı - Ankara
Atatürk Parkı'nda gerçekleşen fidan dağıtım töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak yürüttükleri hizmetlerinin yanında ilçenin yeşil alana kavuşması için bir yandan da ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

Çubuk Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında başlatılan 'Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası'nda vatandaşlara 5 bin ücretsiz çam fidanı dağıttıklarını anlatan Başkan Özden, ''Bu kampanyaçerçevesinde 5 bin adet çam fidanı dağıtacağız. Zaten Çubuk'ta son yıllarda ağaçlandırma adına çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Bu kapsamda hali olan tüm yerleri hazine arazisine çevirttirdik ve daha sonra oraları Orman Bakanlığına tahsisini gerçekleştirdik. Şuan Kızılca ve İkipınar Mahallelerimizin arasında ağaçlandırma çalışmasını Orman Bakanlığımız yürütüyor. Bizde ilçedeki tüm koruluk alanları ağaçlandırıyoruz. Amacımız ilçemizi eskiden olduğu gibi Yeşil Çubuk'a dönüştürmektir. Hedefimiz eskidenTimur'un fillerinin saklandığı bu Çubuk Ovasını, yeniden havadan uçakla bakıldığında yem yeşil görünmesidir. Vatandaşlarımızdan, onlara vermiş olduğumuz bu fidanları bahçelerine dikmelerini, onlara çocukları gibi bakmalarını istiyoruz'' dedi.

Aldığı fidanı caminin bahçesine dikeceğini söyleyen Derya Zobaroğlı, ''Çamı caminin bahçesine dikeceğim. Çamın ömrü uzun oldukça dikeninde ömrü uzun olur derler. Bu nedenle bizde kampanyaya katıldık fidanlarımız aldık. Çok teşekkür ediyoruz bu kampanyayı yapanlara'' diye konuştu.

İlkokul 5. sınıfta okuyan kızının ismini fidana vereceğini ve onun için büyüteceğini söyleyen İsmail Başbağ isimli vatandaş, başlatılan kampanyanın en hayırlı hizmetlerden bir olduğunu belirtti.

Kardeşleri ve kendisi için fidanları dikeceğini anlatan Mehmet Ali Arslan, ''Biz üç kardeşiz ve üç tane fidan dikeceğim. Bu kampanyayı yapanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 'Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası' çerçevesinde ücretsiz olarak dağıtılan fidanlardan almak isteyen vatandaşlar Atatürk Parkına akın ederken, 5 bin adet çam fidanı kısa sürede bitti .
Kaynak: İHA