2 Köyün İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu ile Sarıtepe köylerinin uzun yıllardan beri süren içme suyu sorunu, Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu tarafından çözüme kavuşturuldu.

İlçeye bağlı Hasanoğlu ile Sarıtepe köyleri grup içme suyu enerji bedelinin yarı yarıya ödeme yapıldığı için uzun süredir anlaşmazlıkların yaşandığı köye giden Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, sorunu çözmek için girişimlerde bulundu. Hasanoğlu ile Sarıtepe köylerine giderek grup içme suyu sorununu yerinde inceleyen Kaymakam Nebioğlu, İlçe Özel İdare Müdürü Vahit Ersert'e sorunun en kısa zamanda çözülmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Gaziantep İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü MetinMarangoz'a sorunun bildirilmesi üzerine çalışma başlatıldı

Yapılan incelemelerde nüfus oranı göz önünde tutularak grup içme suyuna ait enerji tüketim bedelinin Sarıtepe köyü için yüzde 63, Hasanoğlu köyü için de yüzde 37 olduğu tespit edildi. Tespitler doğrultusunda Kaymakam Nebioğlu, Hasanoğlu köyü muhtarı Mehmet Karasu ile Sarıtepe köyü muhtarı Mehmet Gündoğdu ile görüşerek her iki köyünde grup içme suyunda kullanılan enerji bedelinin tutanakta yüzde olarak belirlenen rakamlarda ödeneceğini belirtti.

Her iki köy arasında uzun yıllar süren içme suyu sorununuçözen Nebioğlu'na, köylüler teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA