Vakıflar Haftası Mesajları

Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vakıfların; toplumda sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın sağlanarak, sosyal yaşamın güçlendirilmesi amacıyla kurulan sosyal kurumlar olduğunu söyledi.

Ahmet Çakır yayınladığı mesajında, "İnsanlık tarihinin en eski kuruluşlarından birisi olan vakıflar, serveti hizmete dönüştüren tek müessesedir. Bu hizmetin odağında, sevgi, şefkat, merhamet, dayanışma, yardımlaşma, koruma ve kollama yatmaktadır. Yaptığı faaliyetlerle, insanlar arasındaki sosyal dengenin sağlanmasında önemli bir görev üstlenen vakıflar, aynı zamanda geçmişi de geleceğe taşıyan önemli bir kurumdur. Bugün dünyamızda yaşanan birçok sorunun temelinde, insanlar arasındaki hayır ve yardımlaşmakültürünün eksikliği yatmaktadır. Yüzyıllar boyunca dünyaya hükmeden atalarımız, sayısız hayır müesseseleri kurarak; camiler, medreseler, darüşşafakalar, yetimhaneler, güçsüzleri koruma yurtları, kervansaraylar, tersaneler, yollar, köprüler, hanlar, hamamlar, aş evleri gibi vakıf ve hayır kurumları ile ihtiyaç sahibi insanlara hizmet etmiştir. Atalarımız bu hayırlı işleri yapmakla kalmamış, onları ayakta tutacak, devamlarını sağlayacak tedbirleri de almışlardır" ifadelerini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de mesajında, "Vakıfların toplumsal hayat içinde sosyal dayanışmanın sağlanması, yardımlaşmak, birbirine destek olmak, acı ve mutlu günleri paylaşmak, sevgi ve saygı tohumlarını atabilmek için asırlardan beri bu misyonunu günümüze kadar sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini görmekteyiz. Yüce dinimiz bizlere, yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı dinin temeli saymıştır. Ecdadımız fethettiği her yere imaret, kervansaray, çeşme, darüşşifa, aşevi,hamam, köprü, cami, tersane, medrese ve yol yaparak o bölgelerin kalkınmasına vakıflar aracılığıyla ciddi katkılarda bulunmuşlardır. Bu hayırlı işleri yapmakla kalmamış, onları ayakta tutacak, devamlarını sağlayacak, harap olup yıkılmalarını önleyecek tedbirleri de almışlardır. Bu suretle muazzam bir evkaf müessesesi doğmuştur. Vakıflar, ilk olarak hayır kurumları olarak başlamış ve atalarımızın bu manevi mirasa sahip çıkmalarıyla da günümüze kadar gelmişlerdir. AK Parti iktidarları dönemine kadar vakıfeserlerimizin restorasyonuna büyük önem verilmediğini üzülerek belirtmek istiyorum. Fakat AK Parti, bir ayağı mazide bir ayağı atide felsefesinden hareketle tüm tarihi eserlerimizin restore edilerek geleceğe sağlam bir şekilde taşınabilmeleri için ülkemizde ve yurtdışında olan tarihi eserlerimizi restore etmeyi kendine şiar etmiş bir şekilde bu çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA