Köylere Hizmet Götürme Birliği, Yeni Encümen Üyelerini Seçti

Kaymakam Nazmi Günlü başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi üyeleri ve 37 köyün muhtarı, Turgutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yeni encümen üyelerini seçti.

Beş İl Genel Meclisi üyesi ve 37 köy muhtarının katılımıyla yapılan seçimlerde, 28 oy alan İl Genel Meclisi üyesi Halil Turgut ve 27 oy alan Cemal Ölmez ile 27 oy alan Kuşlar Muhtarı Mehmet Yaşar ve İzzettin Köyü Muhtarı Mevlüt Ülger, Kaymakam Nazmi Günlü başkanlığındaki Turgutlu Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin encümen üyeliğine seçildi.

2011 yılı birlik kesin hesapları üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Görev süreleri dolan birlik encümen üyelerine teşekkür eden ve yeni seçilenlere de başarılar dileyen Kaymakam Nazmi Günlü, 2011 yılı içinde birliğin köylere 1 milyon 688 bin 360 lira harcadığını, bunun yanı sıra 1 milyon 403 bin 823 lira gelir kaydedildiğini açıkladı.

Bu arada toplantının son kısmına katılan Belediye Başkanı Serhat Orhan ile Kaymakam Nazmi Günlü arasında Turgutlu köylerine yapılacak parke taş döşeme çalışmalarında Turgutlu Belediyesi ekipleri tarafından yapılması için protokol imzalandı.

Geçtiğimiz yıl köylerdeki parke taş döşeme çalışmalarında 90 bin TL harcama yapıldığını, bir o kadar da İl Özel İdaresinden katkı yapıldığını söyleyen Kaymakam Günlü, 2012 yatırım programında köylere 20-22 bin metrekare parke taş döşeneceğini, Turgutlu Belediyesi'nin Atatürk Bulvarı'ndaki yenileme çalışmalarında çıkan kullanılabilir parka taşların da köylere aktarılacağını belirtti.

Turgutlu Belediyesi olarak Kaymakam Nazmi Günlü ile uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizen Belediye Başkanı Serhat Orhan, 2014'de Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olacağını hatırlatarak, ''Turgutlu Belediyesi olarak çevre belediyeler içerisinde köylere hizmet götüren tek belediyeyiz diyebiliriz. Kaymakamlığın mazot katkıları ile köylerimizin çöplerini topluyoruz, parke taş döşeme çalışmalarını üstleniyoruz. Yaptığımız bu protokolle taş döşeme çalışmalarımız devam edecek. Atatürk Bulvarı'ndan çıkacak kullanılabilir taşları da köylerimize vereceğiz. Sokak başlarında kalacak eksiklikleri de tamamlayacağız'' dedi .
Kaynak: AA