Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş'i Anma Programına Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 40.

yılı sebebiyle düzenlenen programa katıldı

Ataşehir Belediyesi tarafından, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin 40. yılı sebebiyle Ataşehir'deki Deniz Gezmiş Parkı'nda program düzenledi.

Düzenlenen programda, Gazeteci-Yazar Can Dündar'ın hazırladığı, "Delikanlım* İyi Bak Yıldızlara" adlı belgeselin gösterimi ve Zülfü Livaneli konseri düzenlendi.

Programa Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Bakanı Battal İlgezdi, Gazeteci Yazar Can Dündar, Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ve çok sayıda davetli ilevatandaşlar katıldı

Programda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, insanlık tarihinin demokrasi, özgürlük, insan hakları ve kadın-erkek eşitliği için verilen mücadelelerle dolu olduğunu aktararak, bunun için çok ağır bedeller ödendiğini belirtti.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sabah Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Karşıyaka'daki mezarına uğradığını ve hepsinin mezarına 3 er tane karanfil bıraktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarınınmezarını ziyaret ettiğini sözlerine ekledi. Konuşmasında ABD Başkanı Barrack Obama'nın Başbakan Erdoğan ile düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından fotoğraf çekimi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu yanına çığırmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Onlar bedel ödedi.

Bu ülkeye özgürlük gelsin diye onlar bedel ödediler ülkemiz bağımsız olsun diye. Ama üzülerek şunu da söylemek istiyorum; nasıl oldu da bu güzelim ülkede bir ülkenin Devlet Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı'nı parmak işaretiyle yanına çağırır ve o da koşa koşagider? Hangi çağda yaşıyoruz, Mustafa Kemal'in bağımsız Türkiye'sinin Dışişleri Bakanı böyle olabilir mi?" diye konuştu.

Özgürlükçü olmanın ve adaleti savunmanın zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Her zaman söylüyorum bir kez daha söyleyeceğim. Bu ülkede devrimci olmak yurtsever olmak zordur. Özgürlükçü olmak adaletten yana olmak zordur. Ama bu ulusun çocukları bütün zorluklar aşacaktır. Güçlü Türkiye'yi özgür Türkiye'yi beraber kuracağız. Bizim kitabımızda ödün vermek yok. Baskı nerden gelirse gelsin kim yaparsa yapsın boyun eğmeyip direneceğiz. Bu ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için bedel ödediler eğer bedel ödenecekse CHP genel başkanı olarak söylüyorum bedel ödenecekse o bedeli öderiz.Geldiğimiz nokta hiç açıcı değil toplum, medya, üniversiteler nefes alamıyor her alanda baskı var. Baskıya direnmek üzere bize destek vermeye hazırımsınız?" şeklinde konuştu.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ruhu hep aramızda olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir deniz gezmiş vardı, şimdi binlerce Deniz Gezmiş oldu. Binlercesi gezmeli, direnmeli, zalime karşı direnmeli. Onların bize, çocuklarımıza bıraktıkları güzel mirası gelecek kuşaklara taşımak bizim elimizde. Anneler size sesleniyorum. Çocuklarınıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsanız. Şunu söyleyin: 'Bu ülkede deniz gezmiş ve arkadaşları bağımsız bir Türkiye için, özgür bir Türkiye için mücadele ettiler. Sende örnekal, mücadele et' deyin" diye konuştu

Konuşmaların ardından Can Dündar tarafından hazırlanan "Delikanlım* İyi Bak Yıldızlara" adlı belgeselin özet gösterimi izlendi. Belgesel gösteriminin ardından program, Zülfü Livaneli konseri ile devam etti .
Kaynak: İHA