Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, Vali Yardımcısı Metin Öksüz, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural, daire müdürleri, jandarma ve emniyet teşkilatı ile vatandaşlar katıldı.

Akpınar, burada yaptığı konuşmada, ülkede yolların ve araçların gelişmesine rağmen trafik kazalarındaki ve insan sağlığındaki en önemli unsurun insanların kendi dikkatleri olduğunu belirterek, trafik kurallarına uyulması, alınan tedbirlere riayet edilmesi neticesinde daha sağlıklı ve huzurlu seyrin trafikte yaşamanın mümkün olabileceğini kaydetti.

Öksüz de suç ve suçlularla uğraş veren kolluk kuvvetlerinin aynı zamanda karayolu trafiği ile de ilgilendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Yasaları uygulamakla görevli kolluk kuvvetlerimiz, trafik kazalarını azaltma konusunda, ne kadar gayret gösterirlerse göstersinler, diğer kamu kuruşluları ve toplum tarafından desteklenmedikleri takdirde başarılı olmalarına imkan bulunmamaktadır. Trafik kazalarını azaltma konusunda çözümü sadece polis ve jandarmadan beklemek yanlıştır. Görevli, yetkili ve sorumlu kurum ve kuruluşların da trafik kazaların azaltılması konusunda kendilerinden beklenen başarıyı göstermeleri gerekir.''

Gökpınar da ülkenin nüfusuyla teknolojiye dayalı ortaya çıkan taşıt sayısındaki hızlı artışın beraberinde ulaşım ve trafik sorunlarını getirdiğini, bununla birlikte her yıl binlerce trafik kazasının meydana geldiğini bildirdi.

Trafik kazalarının sebeplerinin başında, insan, taşıt, çevre, yol, denetim ve uygulamanın geldiğinin altını çizen Gökpınar, şöyle konuştu:

''Bu unsurların birinde meydana gelen olumsuz bir sonuç diğer unsurları da etkileyerek trafik sorunlarının oluşmasına sebep olmaktadır. Büyük çoğunluğu insan hatalarından kaynaklanan trafik kazalarının sonucunda, birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta ve buna bağlı olarak çok büyük maddi zararlar meydana gelmektedir. Bu da toplum olarak bizlerin trafik konusunda yeterli bilince ve trafik kültürüne sahip olmadığımızı göstermektedir. Trafik kazalarını azaltmanın yolu, trafik eğitimi almaktan geçmektedir. Bu yüzden bu konuya gerekli duyarlılığı göstermeliyiz.''

Konuşmaların ardından, Akpınar, Öksüz, Yıldız, Gökpınar tarafından yılın trafik polisi, jandarma personeli, sürücülerine, başarılı olan polis ve jandarma personeline başarı belgeleri ve ödülleri verildi.

Tören, Akpınar ve beraberindekilerin trafik standını gezmesi ve bilgi almasıyla sona erdi. Ayrıca, etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda organ bağışı kampanyası da düzenlendi .
Kaynak: AA