Hamamönü'nde Hıdırellez Coşkusu - Ankara

Altındağ Belediyesi Hıdırellez Şenliği kapsamında Hamamönü'nde düzenlenen etkinlikte katılımcılar Hıdırellez coşkusunu yaşadı.

Hamamönü'nde Hıdırellez Coşkusu - Ankara
Altındağ Belediyesi, Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Hıdırellez Şenliği, Hamamönü Meydanı'nda Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri Davul Şov ekibinin gösterisi ile başladı.

Gençlerin ardından Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Seğmen ekibinin gösterisi Hamamönü'nü dolduran kalabalığı kendine hayran bıraktı.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz'un açılış konuşmalarının ardından yakılan şenlik ateşi etkinliğe katılanlarca büyük ilgi gördü. Dilek tuttuktan sonra ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar, bir geleneği yerine getirirken keyifli dakikalar yaşadılar.

Şenlik alanının her noktasında farklı bir Hıdırellez etkinliğiyle karşılaşan misafirler; Hıdırellez adetlerini yerine getirirken gönüllerince eğlendiler. Yumurta boyayan, topaç çeviren, ağaçlara kurdele bağlayarak ve dilek kuyusuna para atarak dileklerde bulunan misafirler, unutulmuş geleneksel pek çok ritüeli tekrar yaşama imkanı buldu. Bahar Bayramı'nı Hamamönü'nde karşılayanlardan Aslı Kanık, dilek kurdelesini ağaca bağladıktan sonra sağlıklı bir yaşam dileğinde bulunduğunu, kendisi için ise yeni biraraba istediğini söyledi.

Masal evi ve Dede Korkut hikayelerinin canlandırıldığı bölüm de özellikle çocukların ilgisini çekti. Çocukların sevdiği bir başka etkinlik ise dev yumurtanın boyanması oldu. Hamamönü Hıdırellez programı iki gün boyunca Ankaralılara keyifli bir hafta sonu yaşattı
Kaynak: İHA