Emet'te ''Hıdrellez Şenliği''

Emet ilçesine bağlı Yenice beldesinde geleneksel Hıdrellez Şenliği yapıldı.

Yenice Belediye Başkanı Mehmet Topcu, beldeye 3 kilometre uzaklıktaki Tahtalı Yaylası'nda düzenlenen şenlikte, Hıdrellezin bolluk ve bereket timsali olduğunu söyledi.

Yaz mevsiminin başlangıcını simgeleyen Hıdrellezin, Tahtalı Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak kutlandığını belirten Topcu, şöyle konuştu:

''Her yıl düzenlediğimiz şenliğe Emet ve Hisarcık ilçelerinden katılım her geçen yıl arttı ve bu yıl şenliklere 7-8 bin dolayında kişi katıldı.

Bu bizi sevindirdi. Sabah erken saatlerden itibaren buraya gelip pikniğin yanı sıra kurulan seyyar pazardan alışveriş yapılıyor. Bu şenliğimizin karnaval havasında geçmesine katkı veren herkese teşekkür ederim.''

Daha sonra, halat çekme, kaşıkta yumurta taşıma ve yoğurt yeme yarışmaları gerçekleştirildi.

Şenliğe, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Hisarcık Hasanlar belde Belediye Başkanı Mehmet Altay, Karbasan belde Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Dereköy belde Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Emet Örencik belde Belediye Başkanı Halil Duman, Çerte belde Belediye Başkanı Mehmet Ali Kızıltan, Aydıncık belde Belediye Başkanı Şerif Tezel, Tavşanlı Balıköy belde Belediye Başkanı Muhsin Berksoy ile vatandaşlar katıldı .
Kaynak: AA