Çitli Maden Suyu Yeniden

1867 yılında Türkiye'nin ilk Yap-İşlet-Devret modelinin uygulandığı Çitli Maden Suyu yeniden işletmeye açılıyor.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'nın şifalı sularından biri olan Çitli Maden Suyu, İl özel İdaresi tarafından mercek altına alınarak yeniden işletilmesi için çalışmalar başlatıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Çitli bölgesinde incelemelerde bulundu.

Çelik, Bursa İçecek A.Ş'nin kurulmasıyla Bursa İl Özel İdaresi tarafından Çitli Maden Suyu'nun yeniden işletilmesini kararlaştırdıklarını belirterek, ''Bugün özel idaremize bağlı Jeotermal A.Ş'ye bağlı bir alt işletmemiz olan Bursa İçecek A.Ş'nin sondaj alanları içerisindeki yerleri görmek için geldik. Çitli maden suları yıllardır işletilmemiş ancak tarihi neredeyse belki Bursa maden suları içerisinde en eski olanlardan bir tanesi. 1860'lı yıllarda Osmanlı Sarayı'na buradan maden suları gider ve sarayda buranın suları içilirmiş. Tarihi sorumluluk gereği olarak bir an önce burayı işletmeye açmamız gerekiyor'' dedi.

Bununla ilgili olarak yerinde inceleme yaptıklarını ifade eden Çelik, buranın bir an önce işletmeye açılması için işlemlere başlayacaklarını dile getirdi.

1867 yılında dönemin Osmanlı İmparatoru II. Abdülhamid'e gönderilen Çitli Maden suları, ilk zamanlar Almanlar ve Fransızlar tarafından çalıştırılarak Yap-İşlet-Devret modeliyle Anadolu'nun önemli markalarından biri haline gelmiş. Sonraki zamanlarda ise kaderine terk edilerek atıl durumda bırakılmış .
Kaynak: AA