Bingöl Şimdi Daha Güzel

İlkbaharın gelmesi ile birlikte çalışmalarına başlayan Bingöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine 20 bin adet çiçek ve 500 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.

Bingöl Şimdi Daha Güzel
Bingöl Belediyesi, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Kültür, Düzağaç, Üniversite, Beşyol ve DSİ kavşakları ile Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut Caddesi’ne 20 bin adet çiçek ve 500 adet fidan dikti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ekiplerin çalışmalarına hız vereceğini söyledi.

Ekipler tarafından şehrin farklı noktalarına özenle ekilen koyungözü, top kadife, japon güzeli, petünya, gül ve hercai menekşe türlerindeki süs bitkilerinin şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattığını kaydeden Atalay, akasya, dişbudak, alyanoz, ceviz, karaçam ve sedir ağaçlarından toplamda 500 adet fidanı da şehrin muhtelif yerlerine diktiklerini söyledi.

Başkan Atalay, yaşanabilir bir çevre için park ve yeşil alanlarda bakım çalışmaları yapmaya, vatandaşlara daha güzel ve estetik bir şehir sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Atalay, “Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç ve bitki dikim çalışmaları şehrimizin muhtelif noktalarında devam ediyor. Ekiplerimiz şehrin giriş ve çıkış noktalarına değişik türlerden bitki grupları ekerek seyrine doyumsuz mekânlar oluşturuyorlar. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA