Başbakan Erdoğan: Okullarda Süt Dağıtımı Devam Edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya hareketinden önce Gaziantep Havaalanı’nda yaptığı basın toplantısında, okullarda süt dağıtımının devam edeceğini söyledi.

Avrupa’daki seçim sonuçlarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, Yunanistan'daki seçim sonuçlarının Yunanistan'da bir koalisyon hükümetini ortaya çıkardığını ifade etti.

Erdoğan, ''Görünen o ki tek başına bir siyasi parti hükümet kuramayacak. Sonuçlar çok büyük bir sürpriz. Yunanistan'ın çok eski maziye sahip partisi olarak belki de tarihinde en düşük oy oranına inmiş olacak. Herhalde Yunanistan'da bir koalisyon hükümeti söz konusu olacak. Seçimde ilk üçe giren parti cumhurbaşkanından görev bekleyecek. Birincisi kuramazsa ikincisi, ikincisi kuramazsa belki üçüncüsü. Bunlar kuramadığı takdirde o zaman Yunanistan'ı tekrar seçim bekliyor. Başka bu işin çıkış yolu yok.'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan Yunanistan’daki son oy oranlarını da şu şekilde belirtti: “Yeni Demokrasi Hareketi'nin, yüzde 17-20 arası bir yerde, ikinci sırada sol ulusal blokun sürpriz yaparak yüzde 15-18 arasında bir yerde olduğunu söyleyen Erdoğan, ''En büyük sürprizi Pasok yaptı. Çünkü o geçen son seçimlerde yüzde 43 gibi bir oy almış partiyken, şimdi yüzde 14-17 arası bir yere oturmuş olması gerçekten çok.”

-SÜT KONUSUNDA BİLİMSEL AÇIKLAMA YAPILACAK-

Okullardaki süt dağıtımında ölüm ya da bir zehirlenmenin olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, süt dağıtımındaki gayelerini anlatarak şu noktanın üzerinde durdu; ''Bizim buradaki hedeflerimizden biri süt üreticilerinin sömürülmesine imkan vermemek, diğeri de çocuklara sütle bir artı değer besi imkanı sağlamak. Ancak bir alerjik olay var. Üniversiterimizden hocalarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar. Öyle zannediyorum ki yarın ya da öbür gün bu konuyla ilgili sonuçları sizlerle paylaşacağız. Ben şahsen öğrencilerimize süt dağıtımından dönmeyi düşünmüyorum.”

-TÜRKİYE'DE CUMHURİYET TARİHİNDE İNŞA EDİLMEDİĞİ KADAR SAHNE İNŞA ETTİK-

Başbakan Erdoğan, tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili de devam eden tartışamalara da cevap verdi; “Bunlar özgür istemiyorlar mı bu işi yapmayı, buyur özgür yapsınlar, istedikleri gibi yapsınlar. Biz şu ana kadar Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde inşa edilmediği kadar sahne inşa ettik. Kültür Turizm Bakanlığımızda ilgili bir kurul oluşturmak suretiyle beğenilen bu noktadaki birçok tiyatro metinleri, vesaire gözden geçirilir, ondan sonra bunlara destek de verilir. Nasıl sinemayla ilgili birçok senaryolar geliyor, bunlar beğenilirse Kültür Bakanlığı'ndan hatta tanıtım fonundan da buralara destekler veriyoruz. Aynı şeyi tiyatroda da yaparız. Avrupa ülkelerinin de hemen hemen tamamında bu işin özerk. Konuyla ilgili çalışma yaptırıyorum. Ondan sonra nihai kararımızı veririz. Yalnız buradan geri dönüş yok. Artık devletin maaş vermek suretiyle böyle bir işi yürütme, sürdürme diye bir şey yok. Nasıl biz özelleştirmeyle çekildiysek ekonomik, ticari ilişkilerin içerisinden, bu tür tiyatro faaliyetlerinden de devlet olarak biz çekileceğiz.

-KAÇIRILAN TÜRK GAZETECİLERİN HEM SURİYE HEM İRAN AYAĞI VAR-

Suriye'de kaçırılan gazetecilerden Hamit Coşkun'un ailesini telefonla aradığını öğrendiklerini belirten Başbakan Erdoğan, konun iki ayağı olduğunu kaydetti; “Tabii bu konunun iki ayağı var, onu da artık çok açık burada söylemem lazım; hem Suriye ayağı var hem İran ayağı var. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız gerekli çalışmalarını yapıyor.”